Riina Riina komentáře u knih

☰ menu

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Kniha je plná neuvěřitelných, děsivých náhod a scén, které vyvolávají husí kůži. Kapitoly končí tak napínavě, že jsem chtěla nejraději přeskočit následující kapitolu, která obsahuje jinou dějovou linku. Když jsem se však přece jen do další kapitoly začetla, skončila stejně napínavě jako ta předchozí.
Samozřejmě, že to tak nebylo po celou knížku. Začátek byl trochu volnější, o to však byla kniha později napínavější a strašidelnější. Občas mi vadilo, že některé kapitoly nenavazovaly přesně po tom, co se stalo v minulé kapitole té dějové linie, ale to je jen drobná výtka.
Určitě doporučuji všem, kteří mají rádi duchařské příběhy a thrillery. Už jen z toho, že část příběhu je podle skutečných událostí mě mrazí.

29.03.2017 5 z 5


Tygrův osud Tygrův osud Colleen Houck

"A pak se nás pět - dva tygři, bohyně, podezřelý starý mnich a velmi zmatená dívka z Oregonu, která si připadala dost nepatřičně - vydalo vstříc svému osudu."

Celou Tygří ságu jsem si oblíbila hlavně kvůli indické mytologii. O té skoro nic nevím, a proto bylo příjemné osvěžení po obvyklejších bozích zjišťovat něco právě o Indii. Taky mám velmi ráda takovéto knihy o honbě za naplněním proroctví. Bohužel má pro mě tahle série jedno velké mínus a to kvůli milostnému trojúhelníku a hlavní hrdince. Kelsey mě někdy neskutečně štvala.
Jinak Tygrův osud skvěle zakončuje celou sérii. Proběhne závěrečná bitva, všechno se vyřeší a Kelsey si konečně vybere jednoho bratra navždy. Proto celkem nechápu, proč autorka píše pátý díl. Co tam proboha chce ještě psát? Sice se na pokračování docela těším, ale bojím se, že se to tím zkazí. Ledaže by to bylo o jejich dětech nebo něco podobného jako prequel Tiger's Promise.

19.02.2016 3 z 5