petrkubat1979 petrkubat1979 komentáře u knih

☰ menu

Příběhy nejen z ordinace Příběhy nejen z ordinace Tomáš Lebenhart

Koupeno z antikvariátu na základě zdejších recenzí. Tentokrát jsem se s recenzemi hodně rozešel. Nic humorného (jak tu někdo doporučuje) jsem v prvních 30 stranách nenašel (kromě úplně první kapitoly, kde nahatého doktora málem načapala pacientka). Pak už jsem jen náhodně vybral několik kapitol, ale bylo to stejné v bledě modrém. Nakonec odloženo, nedá se to dočíst.
Je to jedna velká reklama na homeopatika. Nadšence do homeopatie určitě potěší. Spousta šťastných příběhů díky homeopatii a mnoho negativ na klasickou medicínu. Hodně nevyvážené. A taky si myslím, že určitě má pan doktor i spoustu případů, kdy nepomohl. Ale pokud v knize jsou, tak já je v náhodném výběru kapitol netrefil. Dočítat knihu kvůli tomu ale nebudu.

21.10.2023 odpad!


Slečny, valchaři a intriky v showbusinessu Slečny, valchaři a intriky v showbusinessu Milan Drobný

Velice slabá kniha. Chaotické vyprávění, chvástání kdo byl jaký king, kdo s kým spal a jak si to doma žehlil nebo jakou lež vymyslel. V půli knihy jsem to vzdal, nedalo se to číst.

11.04.2015 odpad!


Týden na vsi Týden na vsi Miroslav Kočí

Víc než humoristický román to byl příběh studenta na prázdninách na vesnici. Nicméně protože sám jsem vyrůstal na vesnici, tak jsem se nemohl zbavit dojmu, že autor dělá zbytečně z vesničanů burany. Tohle mohl napsat jen někdo, kdo nikdy na vesnici nebydlel a má o vesničanech předsudky. Spousta situací byla přehnaných, a proto mi kniha moc nesedla.

15.01.2014 2 z 5


Jste nejhorší třída na škole! Jste nejhorší třída na škole! Michaela Heřmanová

Čekal jsem veselou knihu, ale bylo to velmi slabé, vůbec mi to nepřišlo vtipné. Po asi dvaceti stránkách jsem to vzdal.

15.01.2014 odpad!


Vzpomínky na vojnu Vzpomínky na vojnu Michal Vaněček

Ač malá kniha, obsahuje spoustu veselých i dramatických zážitků z prostředí základní vojenské služby. Doporučuji všem čtenářům, kteří se chtějí dobře pobavit a vadí jim příliš objemné knihy.

15.01.2014 5 z 5


Jak to vypadá? - Veselé vyprávění ze života svobodných mládenců Jak to vypadá? - Veselé vyprávění ze života svobodných mládenců František Skýpala

Skvělá kniha, zasmál jsem se opravdu často. Žasl jsem, jaké všemožné veselé příhody byl schopen autor vymyslet. Škoda jen, že o této knize nikdo nic neví, chtělo by to ji trochu zpropagovat.
Jediné, co mi vadilo, bylo to, že každá hlavní postava byla popisována jménem, přijmením nebo přezdívkou a díky tomu jsem se v postavách občas ztrácel. Pomohlo by, kdyby na fotce všech hlavních postav bylo uvedeno i jméno a přezdívka.

15.01.2014 5 z 5


Dva roky záklaďákem aneb jak to bylo doopravdy Dva roky záklaďákem aneb jak to bylo doopravdy Petr Gruber

Kniha spíš popisuje průběh základní vojenské služby, než aby šlo o humoristický román. Nebylo to špatné, ale veselých historek bylo trochu málo a děj se občas vlekl.

15.01.2014 3 z 5


Blbnutí v zeleném Blbnutí v zeleném Marcel Vanek

I když jsem nevoják, velmi rád si čtu veselé knihy z prostředí základni vojenské služby. Tato kniha patři mezi ty veselejší, byl jsem spokojen. Autor měl na vojnu neuvěřitelné štěstí, protože tak pohodové dva roky jen tak někdo neměl.

15.01.2014 4 z 5


Pan primář se směje rád Pan primář se směje rád Jiří Vavřina

Příjemná oddechová četba, občas opravdu veselá.

15.01.2014 4 z 5


Modrá knížka aneb jeblo mu Modrá knížka aneb jeblo mu Michal Wernisch

Ač nevoják, velmi rád si čtu veselé knihy z prostředí základní vojenské služby. Tato kniha byla o tom, jak se za bývalého režimu dalo vojně vyhnout. Četl jsem i veselejší knihy z vojny, ale i tak jsem se příjemně pobavil.

15.01.2014 4 z 5