Příběhy nejen z ordinace

Příběhy nejen z ordinace https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364794/mid_pribehy-nejen-z-ordinace-VxY-364794.png 3 6 5

Třetí kniha MUDr. Tomáše Lebenharta vychází vstříc častým přáním čtenářů - číst reálné příběhy, které popisují případy z jeho ordinace. Nejde ale jen o čistou kazuistiku, příběhy jsou literárně (a často vtipně) zpracovány, s osobními poznámkami, které dokreslují, že lékař je také člověk. Mnohé z příběhů mají přesah do běžného života, dávají nahlédnout, jak nemoc vzniká i odchází. Autor zde bez obalu mluví o svých myšlenkách při léčení, pochybnostech i boji se zavedeným systémem a s pasivním přístupem pacienta k vlastnímu zdraví. Dodává odvahu těm, kteří se rozhodnou jít vlastní cestou, jakkoli je nelehká. Výběr je doplněn historkami, které dokreslují autorův profesní i osobní život. Zatímco Lebenhartova první kniha měla edukativní charakter a druhá popisovala jeho vlastní boj s jednou z nejtěžších chorob - depresí, třetí je psána lehkou rukou vypravěče příběhů. A možná právě tato kniha nejsnáze najde cestu k srdci čtenáře, neboť dobře odvyprávěná historka umí pobavit i inspirovat. MUDr. Tomáš Lebenhart je poctivý k sobě i ke svým pacientům. Hledá kořen nemoci, který často spočívá v destrukčním chování nemocného, a nalézá cesty, vedoucí přes homeopatii, ayurvédu, čínskou medicínu až k autopatii. Jako lékař nejen léčí, ale především vede k uzdravení. Je praktikem, který „bez pláště“ předkládá vlastní názor na svět zdravotnictví, který za léta praxe v Praze i na Šumavě dokonale poznal. To, s jakou otevřeností mluví, svědčí o velké osobní odvaze i schopnosti sebereflexe. Pacientova odpovědnost za vlastní zdraví je základním stavebním kamenem těchto příběhů.... celý text

Přidat komentář

petrkubat1979
21.10.2023 odpad!

Koupeno z antikvariátu na základě zdejších recenzí. Tentokrát jsem se s recenzemi hodně rozešel. Nic humorného (jak tu někdo doporučuje) jsem v prvních 30 stranách nenašel (kromě úplně první kapitoly, kde nahatého doktora málem načapala pacientka). Pak už jsem jen náhodně vybral několik kapitol, ale bylo to stejné v bledě modrém. Nakonec odloženo, nedá se to dočíst.
Je to jedna velká reklama na homeopatika. Nadšence do homeopatie určitě potěší. Spousta šťastných příběhů díky homeopatii a mnoho negativ na klasickou medicínu. Hodně nevyvážené. A taky si myslím, že určitě má pan doktor i spoustu případů, kdy nepomohl. Ale pokud v knize jsou, tak já je v náhodném výběru kapitol netrefil. Dočítat knihu kvůli tomu ale nebudu.

Abia
09.12.2018 3 z 5

Neřekla bych, že pan Lebenhart umí psát. Je to ale milé, krátké a našla jsem tam spoustu informací, které jsem právě potřebovala.


Ankavi
04.09.2018 3 z 5

Mnoho pravdivých skutečností, mnoho moudra, racionálně kritický přístup ke klasické medicíně, otevřenost vůči Vesmíru... nesmírná pokora a lidskost. To vše v útlé knize. Jen to literární pojetí (a také bohužel errata!) celkový dojem trochu kazí. Jinak ale skvělá humorná a zároveň i poučná kniha.

Klamm
24.08.2018 5 z 5

Poučné, zábavné, šokující, lidské, prostě Lebenhartovské...

čef
05.05.2018 5 z 5

Víceméně vtipná vyprávění zlobivého pana doktora o tom jak zhovadilé je české zdravotnictví vyrábějící a úspěšně udržující zástupy pacientů a jak on je úspěšně léčí pomocí homeopatie a dobrého slova. Ne všechny povídačky jsou podle mne vysoce literárně hodnotné(o nespisovném jazyku nemluvě), ale ze všech čiší velký optimismus, radost ze života a pozitivně láskyplný přístup k lidem(zejména k ženám), který jistě všichni potřebujeme. Jump for joy!

Štítky knihy

léčitelství homeopatie přírodní léčitelství lékaři

Autorovy další knížky

Tomáš Lebenhart
česká, 1954
2010  95%Svlékl jsem bílý plášť
2013  70%Bez pláště
2017  67%Příběhy nejen z ordinace
2018  0%Příběhy nejen z ordinace II

Kniha Příběhy nejen z ordinace je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x