PetrJandáček PetrJandáček komentáře u knih

☰ menu

Povídejme si, děti Povídejme si, děti Josef Čapek

Moc pěkně napsané.

14.02.2022 5 z 5


Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Selma Lagerlöf

Knihu jsem začal číst se synem před pár dny a velmi mě potěšil děj svou výpravností a poučností. V kapitole (Toho dne, kdy se divoké husy…) se pěkně promítá podobenství (například z Matoušova evangelia). Pokušitel Smirre vyhrožuje, dále vyjednává s Akkou a jak mu není vyhověno je opět zlí. Velmi poučné pro děti, že se nemají nechat nikým pokoušet a že se nemají také nechat nikým vystrašovat

18.08.2021 5 z 5


Ukradené housle Ukradené housle Ivana Peroutková

V této knize mého devítiletého syna zarazila slova v kapitole - Večeře pod rozkvetlou jabloní. Cituji výňatek z kapitoly: Všechno se vyvíjí, aby přežilo a nezaniklo. A lidi taky chtějí přežít, viď? Lidi chtějí víc, Frantíku. S tímto názorem nesouhlasíme. Lidé nejsou více něco víc než příroda a jiní živí tvorové. Pasáž je sice jen konstatovaná postavou Emilkou, avšak dále není uvedeno na pravou míru a to vzhledem, že se jedná o dětskou knihu od 7 let my nepřijde vhodné.

18.08.2021 1 z 5


Nesvoboda Nesvoboda Lukáš Vincour

Kniha je psaná přístupnou srozumitelnou formou pro širší veřejnost. Velice oceňuji práci v kapitole Pokusy na zvířatech, o kterých se člověk málo jinde dočte. Kniha dává i vhled do tkz. Bio chovů. Je smutné jak se lidská společnost může chovat ke zvířatům, jak je popsáno v knize, avšak naštěstí je mnoho lidí kteří na práva zvířat upozorňují a něco i pro tuto problematiku dělají. Velice knihu doporučuji a jsem za ni rád.

21.01.2021 5 z 5


Školní strašidlo Školní strašidlo Zuzana Pospíšilová

Děsivé ale dobré, říkal syn :-)

07.09.2020 5 z 5


Víra v člověka Víra v člověka Jacques Maritain

Má první kniha od Jaquese Maritaina byla právě tato. Velmi doporučuji. Dobře je zde vystižen vztah člověka k víře a postavení člověka v životě. Ještě doporučuji, pokud kniha zaujme další knihu od téhož autora a to O rovnosti lidí.

16.08.2020 5 z 5


Sebeovládání Sebeovládání Karel Nešpor

Tato kniha je velkým přínosem pro myslím každého, který potřebuje pomoc od návykového chování ať již jakéhokoli. Pan Nešpor je oblíbený autor knih, odborník s lidským přístupem. Kdo potřebuje pomoc, odpovědi najde, hlavní však je rad a doporučení dbát.

15.08.2020 5 z 5


Dotkni se ran – Spiritualita nelhostejnosti Dotkni se ran – Spiritualita nelhostejnosti Tomáš Halík

Kniha od p. Halíka naplnila má očekávání ohledně otázek, ran, životních ran, ran každého z nás, božích ran. Kniha dává další odpovědi na otázky životní. Opravdu doporučuji. Velmi dobře se kniha čte a rozhodně se k ní dá vracet.

15.08.2020 5 z 5


Prolínání světů Prolínání světů Tomáš Halík

Jen doporučuji.

24.03.2019 5 z 5


To že byl život? – Z podzemní církve do labyrintu svobody To že byl život? – Z podzemní církve do labyrintu svobody Tomáš Halík

Od pana Halíka jsem již četl knihu Prolínání světů a musím tuto knihu jen doporučit. Tuto autobiografickou knihu od p. Halíka opravdu doporučuji.

24.03.2019


Obyčejný život Obyčejný život Karel Čapek

Výborná kniha od začátku do konce :-)

05.12.2018 5 z 5