Pepi888 Pepi888 komentáře u knih

☰ menu

Trust D.E. Trust D.E. Ilja Erenburg

Vážený Peleusy, čtěte si třeba pohádky, ty pochopíte a až dospějete, pochopíte i smysl toho o čem píše skvělý autor, jakým je Ilja Erenburg.

11.11.2022 5 z 5


Předpovídání budoucnosti Předpovídání budoucnosti T. Wynne Griffon

Autorem knihy je odborník astrolog a čtenáře jako jsem já upoutá celá řada v knize uvedených technik a postupů používaných již celá staletí k předpovídání budoucnosti.
Z obsahu na příklad praktické ukázky numerického rozboru nebo věštby z kostek. Mimo jiné nechybí pojednání o daru jasnozření, sdílených parapsychických zážitcích nebo transformaci vědomí. Připojeny jsou snové symboly a obrazce k praktickému využití.
Proto stojí kniha za přečtení a doporučuji zejména pro amatéry zájemce o futurologii.

16.05.2022 4 z 5


Zpověď tajemníka Zpověď tajemníka Miloš Rýc

Autorovi zdařile dokazuje na vzoru proslavených osobností platnost rčení, že nikdo není dokonalý. Zaujalo mě, že tak činí poutavě a profesionálně z pohledu psychologa a psychiatra. Doporučuji k přečtení těm čtenářům, kteří se chtějí blíže seznámit s nezvyklou náročností práce tajemníka Dagmar Havlové v tehdejší kanceláři prezidenta republiky.

15.05.2022 3 z 5


Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Rád se vracívám k četbě Slezských písní Petra Bezruče z jednoho prostého důvodu. Jeho verše byly a stále zůstávají posilou utlačovaných a ponižovaných prostých lidí a to nejen tehdejšího Slezska. Verše svým vzdorem a úderností jsou platné dodnes jako příklad občanské odvahy a statečnosti, které není a nebude nikdy dost. Ne nadarmo je Petr Bezruč nazýván bardem svého milovaného kraje. Věřím, že k básníkovým veršům si bezesporu najde cestu řada milovníků poezie v každé době.

18.08.2021 5 z 5


Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Rád se vracím k Slezským

17.08.2021 5 z 5


Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Rád se vracím k Slezským písním Petra Bezruče z prostého důvodu. Byly a zůstávají posilou utlačovaných a ponižovaných prostých lidí a to nejen v jeho Slezsku. Verše svým vzdorem a úderností jsou platné dodnes. Jsou výrazem občanské odvahy a statečnosti, které není a nebude nikdy dosti. Ne nadarmo je Petr Bezruč nazýván bardem svého kraje. Věřím, že K veršům Petra Bezruče si vždy najde cestu řada současných i budoucích milovníků četby. 17.8.2021

17.08.2021 5 z 5


Paměti z mého života Paměti z mého života August Sedláček

Skvělá autobiografie prof. Sedláčka. A navíc obsahuje pro milovníky hradů a zámků zasvěcené pojednání o jejich vývoji v Čechách. Paměti manželky Terezy Sedláčkové svědčí o dokonalosti partnerství manželského páru. Útlá knížka, ke které se rád vracím.

08.04.2021 5 z 5