PepaKouc PepaKouc komentáře u knih

☰ menu

Temnota Temnota David Lagercrantz

Temnota: Nechte se pohltit strhující krimi Davida Lagercrantze

Chytrá, vtipná a napínavá krimi od Davida Lagercrantza, pokračovatele série Millénium vás nezklame.

V knize „Temnota“ přináší strhující příběh plný temných tajemství a nečekaných zvratů.

Hlavní postavami jsou Hans Rekke, charismatický profesor s geniálním hudebním talentem a pozorovacími schopnostmi, které mu umožňují odkrývat i ty nejskrytější lidské motivace. a mladá ambiciózní chytrá policistka Micaela Vargassová.

Rekke, posedlý vlastními démony, se ocitá v centru záhady vraždy, která se zdá být vyřešená. Jeho geniální postřehy ale naznačují, že zdání klame a za zdánlivě jednoduchým případem se skrývá mnohem temnější pravda.

Když se Rekke pokusí přesvědčit policii o svých zjištěních, setkává se s nepochopením a skepticismem. Jedinou, která mu naslouchá, je mladá Micaela. Ta pochází ze špatné čtvrti, bojuje s démony minulosti a s bratrem mafiánem, ale i přes to je odhodlaná nalézt spravedlnost.

Rekke a Vargasová, dva na první pohled neslučitelní lidé, se spojí v nečekaném partnerství, aby odkryli pravdu o vraždě. Jejich cesta za spravedlností je plná nebezpečí, zrad a překážek, ale i vzájemného respektu a rostoucího přátelství.

Co se mi na knize líbilo?
- Chytrý a napínavý děj: Autor mistrně buduje napětí a postupně odhaluje další části příběhu tak, že čtenáře neustále udržuje v napětí.
- Charismatické postavy: Rekke, sarkastický génius s vlastní temnotou, a Vargasová, odvážná a bojující žena, si vás získají hned od první chvíle.
- Svěží a humorný styl: I když se jedná o temnou krimi, autor nezapomíná na humor, který odlehčuje děj a dělá ho zábavnějším.
- Velmi čtivý styl psaní, které nechybí ideální dávka sebeironie.

Temnota je perfektní volbou pro všechny fanoušky detektivek, kteří hledají napínavý a chytrý příběh s charismatickými postavami. Tahle kniha vás zaručeně pohltí nejen napětím, ale i svým stylem.

15.04.2024 5 z 5


Na dně Na dně Jørn Lier Horst

Na dně: Potopte se do temných hlubin norské krimi!

Žádnému fanouškovi severských detektivek by tahle tradiční krimi neměla utéci!

Jorn Lier Horst nás ve své nejnovější knize „Na dně“ vezme na strhující cestu do temných hlubin lidské mysli a zločinu.

Detektiv William Wisting se ocitá v nezáviděníhodné situaci. Během jediného letního týdne moře vyplaví na pláž poblíž Stavernu čtyři levá chodidla v teniskách. Znepokojivé nálezy vyvolávají řadu otázek: Kde jsou zbylé části těl? Kdo a proč je takto znetvořil? Jsou oběti spojeni s trojicí pohřešovaných důchodců a psychicky nemocnou ženou?

Wisting se ponoří do spletitých stop a snaží se rozluštit záhadu, která mu dává zabrat. Situaci mu neulehčí ani příjezd jeho dcery, která se rozhodla napsat reportáž o vlivu vězení na odsouzené za těžké zločiny. Policejní a novinářská práce se protnou v neočekávaném bodě a na povrch vyplouvají dlouho utajované skutečnosti, které měly zůstat navždy pohřbeny na dně.

„Na dně“ je další mistrovský kousek Jorna Liera Horsta, který vás nenechá vydechnout až do samého konce. Autor mistrně buduje napětí, sype indicie a zmatek a nenechá čtenáře uhádnout, kdo je za vším tím zlem.

Co se mi na knize líbilo?
- Napínavý děj: Kniha má spád a čtenáře drží v napětí od první do poslední stránky.
- Sympatické postavy: Detektiv Wisting je charismatický a chytrý protagonista, kterému budete fandit. Jeho dcera Karina pak vnáší do příběhu nový rozměr.
- Důmyslná zápletka: Autor mistrně buduje napětí a sype indicie tak, že čtenář nikdy neví, co se stane dál.
- Temná atmosféra: Norské prostředí dodává příběhu temnou a mrazivou atmosféru.

Na dně je perfektní volbou pro všechny fanoušky severských detektivek, kteří hledají napínavý a chytrý příběh s charismatickými postavami. Pokud máte rádi temnou atmosféru a zmatky, tato kniha vás zaručeně pohltí.

15.04.2024 5 z 5


Jak to vidí Wilda Jak to vidí Wilda Eliška Wright

Jak to vidí Wilda: kniha co má ušima.

Už jste se někdy zamysleli nad tím, jak vidí svět plyšový medvídek?

V knížce „Jak to vidí Wilda“ se nám otevírá magický svět plný fantazie a dětské upřímnosti očima medvídka Ouška, nejlepšího kamaráda chlapce jménem Wilda.

Wilda není obyčejný chlapec. Potýká se s vývojovou dysfázií, která mu ztěžuje komunikaci s okolním světem. Jeho frustraci a nepochopení okolí ale Ouško s lehkostí proměňuje v úžasná dobrodružství.

Společně prožívají běžný den plný výzev, které se v Wildově fantazii stávají dračími souboji, setkáními s ježibabami a záchranou princezen.

Eliška Wright, autorka knihy a maminka tří dětí, se s nesmírnou citlivostí dotýká důležitého tématu a srozumitelnou formou přibližuje svět dětí s vývojovou dysfázií.

Kniha není jen obyčejná pohádka. Je to příběh o přátelství, odvaze a pochopení. Knihu perfektně doplňují nádherné ilustrace od Michaely Pešlové.

Kromě napínavých příběhů a krásných ilustrací kniha obsahuje i dovětek od Barbory Richtrové, předsedkyně Asociace klinických logopedů, která srozumitelně shrnuje problematiku vývojové dysfázie a nabízí cenné rady pro rodiče a pedagogy.

Jak to vidí Wilda je kniha, která si vás podmaní svým srdcem i duší. Je to perfektní dárek pro všechny děti, rodiče, prarodiče a pedagogy, kteří chtějí lépe porozumět dětskému světu a podpořit ty, kteří se potýkají s hendikepem.

Proč si knihu přečíst?

- Krásný a dojemný příběh příběh pro děti o přátelství a pochopení
- Nenásilná forma seznámení s problematikou vývojové dysfázie
- Pohádkové i edukativní poselství pro všechny generace
- Nádherné ilustrace, které podtrhují kouzlo příběhu
- Cenný dovětek od odbornice na logopedii

Jak to vidí Wilda - kniha, která otevírá srdce a učí nás vidět svět s fantazií.

05.04.2024 5 z 5


Můžu se vás dotknout přes plot? Můžu se vás dotknout přes plot? Anežka Náhlíková

Můžu se vás dotknout přes plot?: Kniha, která vás rozesměje i dojme.

Hledáte milou a humornou knihu, která vám zlepší den? Pak sáhněte po „Můžu se vás dotknout přes plot?“ od Anežky Náhlíkové.

Autorka, která je zároveň spisovatelkou, knihovnicí, učitelkou a muzikantkou, v ní sdílí drobné radosti a zážitky ze svého života.

Příběhy v knize jsou vtipné, smutné i tragikomické. Anežka se s humorem sobě vlastním dívá na absurdity života a dokáže si udělat legraci i sama ze sebe. Zároveň se ale zamýšlí nad důležitými tématy, jako je radost z přítomného okamžiku, laskavost k druhým a pomoc těm, kteří ji potřebují.

Kniha je plná vlídnosti a optimismu. Anežka sálá nadšením pro život a ukazuje nám, že i v těch nejmenších věcech se dá najít radost. Zvlášť dojemné jsou příběhy o dětech se zdravotním znevýhodněním, které Anežka zpracovává s lehkostí a humorem, ale zároveň s hlubokým pochopením.

Knihu perfektně doplňují skvělé ilustrace Barbory Jurenkové, které trefně ladí Anežčin styl psaní. Ilustrace jsou vtipné, milé a dodávají knize tu správnou atmosféru.

„Můžu se vás dotknout přes plot?“ je kniha, která vám zaručeně zlepší náladu. Je to ideální čtení pro všechny, kteří hledají humor, laskavost a optimismus.

Knihu doporučuji:
- Všem, kteří se rádi zasmějí.
- Těm, kteří hledají optimistické a inspirativní čtení.
- Rodičům a prarodičům.
- Pedagogům a všem, kteří pracují s dětmi.
- Každému, kdo si chce zpříjemnit den.

Ať už se chystáte na dovolenou, do vlaku, nebo si chcete jen tak odpočinout, „Můžu se vás dotknout přes plot?" je kniha, která vám zaručeně zpříjemní váš čas.

Děkuji Anežce Náhlíkové za krásnou knihu a za to, že se s námi dělí o svůj optimistický pohled na svět.

#kniha #recenze #ceskeknihy #anazkanahlikova #muzuselvasdotknoutpresplot #cteni #humor #optimismus #laskavost

27.02.2024 5 z 5


Němé duše Němé duše Jitka Ládrová

Tohle je napínavá fantasy „Němé duše“ od Jitky Ládrové, která nás zavede do spletitého světa intrik, zrady a odplaty! Pokud toužíte po dobrodružství, záhadách a emocionálním zážitku, je to pro vás ta pravá volba. Autorka dokáže skvěle propojit moderní prvky s klasickým fantasy světem, a vtáhne vás do příběhu od prvních stránek.

Příběh sleduje mladého Omdena, který odmítá své dědictví jako syn majitele nevěstince. Když mu univerzita v hlavním městě zamítne přijetí, cítí se být zrazený. Jeho plán na útěk se promění v nové nebezpečí, když nabídne pomoc královskému velvyslanci vyšetřujícímu tajemná úmrtí v džungli.

Příběh je plný napětí, zrad, ale i niterních emocí postav, které se mezi sebou snaží vyrovnat s tím, co nosí ve svých duších. Autorka se nebojí náročnějších témat a se zaujetím vykresluje dynamiku vztahů.

Její fantasy svět je široký a plný tajemství, která budou vás i samotné postavy vyvádět z míry. Omden se svou sestrou prožívají neustálé zvraty a brzy zjistí, že o své přežití budou muset bojovat. Složité situace odhalují temné síly, spící ve světě kolem nich.

Autorka se dokáže zhostit i řady erotických scén, které vás nenechají chladnými. Za příběhem, který v knize odvypráví, se však skrývají další a je jasné, že autorka toho má ve svém arzenálu ještě hodně, co potřebuje spatřit světlo světa. V příběhu nechybí ani zvraty a překvapení. „Němé duše“ jsou zralé na pokračování a my se můžeme jen těšit.

„Němé duše“ je kniha, která vás zavede do úplně nového světa, plného dobrodružství a záhad. Rozplétání intrik, odhalování tajemství a emotivní rozměr postav vás udrží v napětí až do poslední stránky.

03.12.2023 5 z 5