Můžu se vás dotknout přes plot?

Můžu se vás dotknout přes plot? https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456128/bmid_muzu-se-vas-dotknout-pres-plot-kUh-456128.jpg 4 24 10

Zlom v jejím životě nastal, když zjistila, že nestačí vlastnímu pracovnímu tempu. Zahlcená povinnostmi se zapomněla radovat z přítomného okamžiku. Několikaměsíční pracovní neschopnost jí ale umožnila srovnat si priority. Začala si všímat, kolik zajímavých věcí se kolem ní děje. A právě o nich v knize píše. O drobných radostech a zážitcích vtipných, smutných i tragikomických. Kromě prožitků z osobního života se autorka zaměřuje na témata spojená s dětmi se zdravotním a sociálním znevýhodněním. Ta se snaží zpracovat s lehkostí a humorem, přesto ale čtenáři přináší i podnět k zamyšlení.... celý text

Přidat komentář

PepaKouc
27.02.2024 5 z 5

Můžu se vás dotknout přes plot?: Kniha, která vás rozesměje i dojme.

Hledáte milou a humornou knihu, která vám zlepší den? Pak sáhněte po „Můžu se vás dotknout přes plot?“ od Anežky Náhlíkové.

Autorka, která je zároveň spisovatelkou, knihovnicí, učitelkou a muzikantkou, v ní sdílí drobné radosti a zážitky ze svého života.

Příběhy v knize jsou vtipné, smutné i tragikomické. Anežka se s humorem sobě vlastním dívá na absurdity života a dokáže si udělat legraci i sama ze sebe. Zároveň se ale zamýšlí nad důležitými tématy, jako je radost z přítomného okamžiku, laskavost k druhým a pomoc těm, kteří ji potřebují.

Kniha je plná vlídnosti a optimismu. Anežka sálá nadšením pro život a ukazuje nám, že i v těch nejmenších věcech se dá najít radost. Zvlášť dojemné jsou příběhy o dětech se zdravotním znevýhodněním, které Anežka zpracovává s lehkostí a humorem, ale zároveň s hlubokým pochopením.

Knihu perfektně doplňují skvělé ilustrace Barbory Jurenkové, které trefně ladí Anežčin styl psaní. Ilustrace jsou vtipné, milé a dodávají knize tu správnou atmosféru.

„Můžu se vás dotknout přes plot?“ je kniha, která vám zaručeně zlepší náladu. Je to ideální čtení pro všechny, kteří hledají humor, laskavost a optimismus.

Knihu doporučuji:
- Všem, kteří se rádi zasmějí.
- Těm, kteří hledají optimistické a inspirativní čtení.
- Rodičům a prarodičům.
- Pedagogům a všem, kteří pracují s dětmi.
- Každému, kdo si chce zpříjemnit den.

Ať už se chystáte na dovolenou, do vlaku, nebo si chcete jen tak odpočinout, „Můžu se vás dotknout přes plot?" je kniha, která vám zaručeně zpříjemní váš čas.

Děkuji Anežce Náhlíkové za krásnou knihu a za to, že se s námi dělí o svůj optimistický pohled na svět.

#kniha #recenze #ceskeknihy #anazkanahlikova #muzuselvasdotknoutpresplot #cteni #humor #optimismus #laskavost

Kalip
15.11.2023 4 z 5

Oddechové čtení s fajn ilustracemi a grafickou úpravou. Jen trochu škoda, že některé obrázky (většina) patřící k textu jsou až na další stránce po otočení listu.


Booky84
04.12.2022 5 z 5

Milé a upřímné čtení ze života. Příjemné pohlazení po duši v této uspěchané a nervózní době.

Kopretina
04.06.2022 5 z 5

Zajímavý počin. Překvapilo mě, že jsem na knihu narazila v knihovně a tak si ji hned půjčila. Tímto vzdávám hold naší knihovně za to, že si všímá i titulů mladých začínajících spisovatelů. Kniha je milým pohlazením v uspěchané době, o všímání detailů a o žasnutí, což je podle mě návod na štěstí. Přeji, Anežko, ať se ti daří!

eliska2106
01.06.2022 5 z 5

S dcerou jsme ji četly před spaním. Obě jsme našly, co jsme hledaly - já milé příběhy ze života po dlouhém dni a dcerka (rok a půl) ilustrace psů, které jsme prohlížely dokola a dokola, takže obě spokojené :-)

jaroiva
13.05.2021 3 z 5

Nalákal mě název, který mi připadal vtipný. Celkově to ale nijak zvlášť vtipné nebylo. Takové civilní vykládání. Nesnaží se čtenáře za každou cenu zaujmout, a tak mě ani nijak zvlášť nezaujala. Možná kdyby byl text delší, víc bych se do autorky vcítila, takhle mi to připadalo jen takové trochu plácnutí do vody a popis kruhů, které se vytvořily.

Ditules
12.05.2021 4 z 5

Anežku znám osobně jako spolužačku. Její příspěvky sleduji na sociálních sítích už delší dobu. Milé, upřímné, ze života.

MacBara
31.03.2021 5 z 5

Takové mile upřímné povídání s fajn holkou, co se nebojí být trochu praštěná a chce se upřímně divit světu, jak jen to jde. Moc hezké ty postřehy z dětského světa. Celkové potěšeni to bylo.

Fiddis
28.03.2021 3 z 5

Pointa knihy je, že pointu nemá, takže jí vlastně má :-)

Mám z ní takové rozporuplné pocity. Zkraje mě to moc nebavilo, snažila jsem se do ní vcítit a nešlo to, ale někde za polovinou jakoby to uzrálo a už se mi to lépe četlo. Celkově mám z knihy dobrý dojem.

Velmi chválím ilustrace. Jednoduché styly jsou šálek mého čaje.

Petervillain
02.03.2021

Autorka má osobitý styl a přirozený talent k vyprávění, nechybí humor, empatie ani dojemné momenty (nic pro cyniky). Je z toho cítit otevřenost a autenticita, žádný kalkul.

Autorovy knížky

2021  88%Můžu se vás dotknout přes plot?

Kniha Můžu se vás dotknout přes plot? je v

Právě čtených2x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce37x
Chystám se číst23x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x