palačinka palačinka komentáře u knih

☰ menu

Nejbližší Nejbližší Kateřina Janouchová

Jelikož vím, že kniha byla mix reality s trochou fantazie, tak by mě zajímalo, jak to vlastně dopadlo či dopadá. Jestli happy end nebo recidiva...Každopádně tato kniha mi otevřela oči. Dívám se na své okolí trochu jinak. Člověk pak vidí, že ten alkohol je opravdu všude. A hlavně ti nejbližší jsou opravdu opomíjeni.

02.08.2012 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Nejkrásnější kniha o lásce jakou jsem kdy četla. Možná pro mě předčila i Shakespeara s Máchem dohromady :) Dokonce jsem si z knížky musela začít vypisovat citáty, abych na ně nazapomněla, až knížku vrátím zpátky do knihovny, protože by byla velká škoda zapomenout ne to, že:

"Stává se někdy, že zazní neúplný akord, drsně a chraptivě; zanechává ducha v nepokoji až do chvíle, kdy se k němu připojí nový tón a sloučí nepřátelské nebo chladně si cizí prvky, jako by to byli návštěvníci, kteří se neznají a čekají, až budou představeni. To pak ihned nepříjemné napětí povolí a harmonie plyne od článku k článku. Takový duševní chemický proces provedl toho dne vlahý letmý dotyk dívčí ruky."

02.08.2012 5 z 5


Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Knihu jsem přečetla jedním dechem..sice bychom mohli mluvit o autorčině naivitě, ale rozhodně ji nemůžeme soudit. Její příběh byl jak noční můra a rozhodně by pro nás měl být výstrahou!!

02.08.2012 5 z 5