nikola.rafaj nikola.rafaj komentáře u knih

☰ menu

Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel Ondřej Závodský

Důležitá kniha, která vedle faktografie přidává i osobní vhled a zkušenost.

Bohužel knize chybí chytlavost, těžké nesrovnávat s Kmentou. Po třetině jsem měl problém s jednoduchým a nudným jazykem knihy, naštěstí dočetl.

13.01.2024 3 z 5


Alza: Příběh firmy, která si do toho nenechala mluvit Alza: Příběh firmy, která si do toho nenechala mluvit Miloš Čermák

V rámci businessových příběhových knih nadprůměr, zejména díky první polovině, která barvitě vypráví začátky firmy. Inspirativní, zábavné. Druhá polovina sklouzne k povrchnímu líčení banálních situací, navíc proložená marketingovými výkřiky. Tady by se hodila redaktorská práce, která by tyto zbytné části vyházela. Vychází z toho parafráze názvu: Příběh knihy, která si do toho nenechala mluvit (bohužel).

20.10.2023 3 z 5


Rekrut 244 Rekrut 244 František Tichý

Pro mě neskutečný počin, vrátil jsem se do klukovských let, kdy jsem hltal Ikarii a světové autory. Silný a poutavý příběh - až filmový - zachycený pohledem obyčejného kluka se všemi jeho touhami a pochybnostmi. Závěrečná část se tempem rozběhne až zběsile, jednou se k ní vrátím vše pochopit.

17.05.2023 4 z 5


Pech Pech Klára Aycox

Tohle se mi vůbec netrefilo do vkusu. Desítky postav se točí jak na orloji, příběh se vleče a hovorový jazyk ... jen irituje. Chybí lepší dramaturgie, rozplizle se vleče příběh i atmosféra kalné zimy je nevyužitá.

23.05.2021 1 z 5