NicoleDockaliko NicoleDockaliko komentáře u knih

☰ menu

Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce Paul Babiak

Velmi dobrá a kvalitní kniha, která ukazuje, co znamená, že je člověk psychopat. Hodně oceňuju, že autoři stále psali, že bychom neměli nikoho jenom tak označovat za psychopata, protože to, že se někdo chová nemorálně ještě neznamená, že psychopatem skutečně je.
Přínosné byly i krátké kapitolky, které ukazovaly příběhy psychopatů. Šlo o příjemnou změnu v jinak poměrně náročné knize. Místy mi vadilo, že se některé informace několikrát opakovaly.
Myslím, že je tato kniha super, aby člověk získal představu o psychopatech. A navíc je přínosné, že se kniha zaměřuje na "korporátní" psychopaty a ne na vrahy a kriminálníky, protože o těch je knih už docela dost.

23.01.2022 4 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Skvělá kniha, která dokáže člověku hodně předat. Nejen, že autor vyvrací velmi vžité mýty v oblasti vztahů, ale zároveň si člověk během čtení dokáže uvědomit, jaká témata má ve vlastním životě.
Knihu hodnotím jako velmi užitečnou pro vlastní osobní rozvoj v oblasti vztahů.

09.01.2022 5 z 5


Beze snů Beze snů Josephine Angelini

Kniha si mě naprosto získala. Už první díl se mi moc líbil, ale ten druhý byl ještě o kousek lepší. Moc se mi líbí vývoj hlavních postav a překvapivé zvraty v ději. Oceňuju, že autorka napsala postavy, ke kterým mám pocit, že něco cítím - ať už to jsou sympatie nebo nenávist, každá postava ve mně něco probudí nějakou emoci a to na knihách velmi oceňuju. Za mě jde o velmi povedenou sérii.

29.12.2021 5 z 5