nemámpřezdívku nemámpřezdívku komentáře u knih

☰ menu

Dokonalý život Dokonalý život Pavel Vosoba

Překvapuji mne negativni komentare, kniha se cetla velmi dobre. Urcite neni to literarni klenot, ale pomerne dobry zpusob koucingu na urovni. Obsahuje velmi zdarile pribehy, cele to ma spad a urcite kdo chce, vezme si pár dobrych postrehu i zajimavych myslenek. Doporucuji tem, co se utapi v korporatnich a kariernich veletocich - jako proutek zachrany. Rozhodne to neni nic pro narocne, ale cte se to moc hezky. A v porovnani s Atlasovou vzpourou, kteru tu nekdo zminuje, je to aspon fikce ctivá i uveritelna, hlavne si nehraje na zadny manifest.

30.11.2021


Atlasova vzpoura Atlasova vzpoura Ayn Rand (p)

úchvatný začátek bohužel končí těžkopádnými monology ze kterých se mi pak ústřední myšlenka nějak nejdříve vytratila a potom přestála " se líbit". Silný příběh namísto vyústění skončil manifestem filosofického směru, což bylo asi cílem, proto ok, ale ty závěrečné zdlouhavé proklamace mi celý dojem z knihy dost pokazily.

12.05.2016 3 z 5


Tichý dech Tichý dech Jan Trachta

Už je to pár let zpátky. Odjížděly jsme s dcerou z dětské noční pohotovosti v Motole. Bylo mi jasné, že jsme potkaly výjimečného člověka. Ušetřil malé holce zbytečných pár dnů dalšího trápení. Na rozdíl od podrážděného kolegy-pediatra diagnostikoval správně a neváhal mu oponovat, slušně, bez konfliktu. Jistý, věcný, klidný, s úsměvem, bez sarkazmu. "MUDr. Trachta" - nemocniční jmenovka a vlídná tvář + pocit bezpečí, klidu a vděčnosti. Zůstalo nám to v paměti. Po létech večer slyším volání " Můj doktor je v televizi !" Byl to pořád o Lékařích bez hranic. Hltali jsme každou větu... K narozeninám jsem letos dostala od dcery nejhezčí dárek - Tichý dech.

10.02.2016