myšíkrálovna myšíkrálovna komentáře u knih

☰ menu

Co číhá za humny Co číhá za humny Ivanka Devátá

Nemůžu si pomoct, ale už v první třetině jsem měla chuť autorku něčím praštit po hlavě. Nečekala jsem něco tak nudného a rádoby vtipného od knížky o cestování Čedokem.

Bazinga, čekala.

Možná bych byla míň znechucená, kdyby se autorka kvůli ušetřeným kačkám za koupaliště na jihu neprezentovala jako ženská verze Zibury.

02.01.2017 odpad!


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu jsem poslouchala jako audio a musím říct, že zřejmě ovlivnila moje vnímání příběhu. Hlasy se hodily perfektně, hudební podkres úžasně budoval napětí a způsob přednesu vyvolával opravdu překvapení. Takže bych vás spíš odkázala na audio verzi. Zmizelou si budu muset přečíst, když ji všichni srovnávají.

02.01.2017 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Spoustu věcí čtenáři dojde, když si přečte zároveň autorovy memoáry "O psaní". Zrovna o Osvícení se v nich píše spousta zajímavých věcí týkajících se okolostí vzniku. O spoustě kapitol autor ani nevěděl, že je napsal, v podstatě měl v sobě takového malého Torrance. Jinak ke knize samotné: strašně se mi líbil kontrast vztahu Torrancových před hotelem a po něm. Rodina si prošla určitou formou pekla a hotel je měl usmířit, zahladit rány. Namísto toho dochází ke katastrofě. Rodinná soudržnost na křehkých základech se rozpadá. Místy mě King dohnal k slzám. Osobně jsem byla z knihy nadšená a mohu ji jedině doporučit.

02.01.2017 5 z 5