Mona_booklover Mona_booklover komentáře u knih

☰ menu

Mladokrevní Mladokrevní Sasha Laurens

Kniha u mě měla potenciál, ale nenaplnily hoPrvní polovina knihy se mi fakt líbila, jenže to ta druhá půlka zkazila. V knize jsou dva pohledy - Taylořin a Katin takže můžeme sledovat dvě hrdinky na jednou. Ze začátku jsem měla Kat ráda, ale postupem knihy mi přišla, že vlastně neví co nebo koho chce a trošku mě spíš začala štvát.
Záporáka knihy jsem odhalila už na začátku a upřímně to nebylo vůbec těžké. Ale abych knihu jenom nekritizovala, tak bych tu chtěla vypíchnout i dobré věci. Hodně se mi líbila ta myšlenka upírů jako gen z a bylo dost zajímavé i realistické. Také nápad se školou pro upíry se mi moc líbil a i to, že nemohou pít lidskou krev, kvůli té nemoci. Přesto, že Evangeline byla docela mrcha jsem k ní chovala určité sympatie a její charakter mi přišel zajímavý (podobné to mám i s Lucy).
Od konce knihy jsem teda čekala víc, ale zas mě úplně neurazil.

Za poskytnutí knihy děkuji @humbook a @humbook_blogeri

30.08.2023 3 z 5


Solitaire Solitaire Alice Oseman

Hned ze začátku bych chtěla upozornit, že i přesto že se kniha odehrává ve stejném světě jako Srdcerváči, tak je to něco odlišného a ne všem kniha musí sednout. A teď to nemyslím ve zlém slova smyslu.

Příběh se mi opravdu líbil jenom tady nečekej nějakou přemotivovanou hlavní hrdinku - Tori je pesimistická a má svůj vlastní humor kterému ne každý rozumí. A od toho se taky odvíjí i děj, takže nic extra veselého nečekejte. I přes to, že Tori má svoje mouchy jsem s ní soucítila a aby mi líto, čím si musela projít.

Co se týče skupiny Solitaire, tak mi u toho trošku chyběla špetka akce a napětí. No a pak mi tu ze začátku nesedl Michael. To se ale v průběhu knihy změnilo. Nakonec se mi knížka líbila a doporučuju ji jak fanouškům Srdcerváčům, kteří se chtějí víc dozvědět o Tori, tak i ostatním kteří Srdcerváče ještě neznají
4.5/5

21.08.2023 4 z 5