MíšaKulička@ MíšaKulička@ komentáře u knih

☰ menu

Po povrchu Po povrchu Tomáš Třeštík

Mile mě to překvapilo.
Na knihu jsem narazila v knihovně, když jsem hledala M. Třeštíka, jeho otce.
Na nic si to nehraje a přitom je to překvapivě vtipné, svěží, je tam dobrá sebereflexe. Jak píší ostatní, ideální oddechovka, knížka ke kávě na terasu. Nejvtipnější mi na tom připadá, že tahle malá knížka vydá za víc než celá tvorba jeho bývalé manželky Třeštíkové.

16.03.2024 4 z 5


Emilka Emilka Ivana Fajnorová

To je přesně ta kniha, kterou chcete. Neuvěřitelně krásně napsaná, to je dar od boha, takto psát, je chytrá, inteligentní, krásně se čte i poslouchá, jako když másla ukrajuje, netahá za uši, je libozvučná, jako pohádka na dobrou noc. Více takových, bez příkras, realistických, o životě, tak jak je, a přitom tam výstižně a krásně napsáno, bez amerických přitažených zcela zbytečných vlasů. Myslím si, že kdyby každý na tomto světě preventivně a vnímavě s porozuměním četl tyto inteligentní knihy, lidstvo, lidé, by byli pokornější, poučenější a laskavější.

26.07.2023 5 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Jak se zde už napsalo několikrát, jako milovník kriminálek knih, audioknih a TV seriálu případů I. oddělení, mě kniha naprosto nadchla. Možná ještě trochu předběhla seriálové zpracování případů. Utvrdila mě v tom, že je pan Mareš naprostý profesionál, inteligentní a schopný člověk na svém místě. A upřímně obdivuji, že po těchto všech zkušenostech není rozhovor afektovaný, cynický nebo vychloubačný. Byla jsem nadšená a přečetla jedním dechem.

30.12.2022 5 z 5