Míra_V Míra_V komentáře u knih

☰ menu

Tváří v tvář Tváří v tvář Debbie Harry

Moc jsem si knihu užil. Hlavně proto, že popisuje to, co nám za železnou oponou v kultuře unikalo. Byl to pro mě podobný zážitek, jako kdybych si zase pustil Rádio Luxemburg.

06.08.2023 4 z 5


Souostroví Gulag: 1918-1956 Souostroví Gulag: 1918-1956 Alexandr Isajevič Solženicyn

Super, super, super. Více cením rozebírání důvodů v druhé a třetí části. První je spíše výčet krutostí, bez kterého by ale další části neměly smysl. Jsem rád, že jsem si našel čas a dočetl až do konce. Doporučuji co nejširšímu okruhu čtenářů. Říká se, že s historií bychom se měli seznamovat, abychom ji nemuseli znovu prožít. Po přečtení si začnete všímat drobných paralel současnosti s dílem. Nechci malovat čerta na zeď, ale je třeba být obezřetní.

06.02.2022


Cesty na Sibiř Cesty na Sibiř Martin Ryšavý

Jsem nadšen. Silné dojmy se jen tak nevytratí.

06.02.2022


Hřbitov nevěst Hřbitov nevěst Tomáš Boukal

Vžil jsem se do místního prostředí, skoro jako v Cestách na Sibiř. Vložený vymyšlený příběh je sice na motivy skutečné události, ale je cítit fikce.

06.02.2022


Cesty na Sibiř - 1. díl Cesty na Sibiř - 1. díl Martin Ryšavý

Nemám ve zvyku psát komentáře, ale mnoho jsem jich přečetl. Tento považuji za malou splátku svého dluhu. Tato kniha mi mimořádně sedla, přímo mě nadchla. Přestože od přečtení již uběhly zhruba dva roky, zážitky z četby tohoto i druhého dílu, jsou stále jako živé. Je napsaná tak, že vzbuzuje chuť se tím směrem také vydat i přes riziko peripetií, které popisuje. Alespoň jsem si popisovaná místa našel na internetových mapách a našel jsem i pár fotografií z místního prostředí. Prostě moc jsem si to užil.

26.12.2021 5 z 5