MinaB MinaB komentáře u knih

☰ menu

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Svatopluk Čech

Kniha mne překvapila svým vtipem a nadsázkou, přečetla jsem ji s chutí. Bez čtenářské výzvy bych ji rozhodně nečetla, školní výklad některé knihy zkreslí až znechutí, což je i příklad pana Broučka. Dnes však měním názor a doporučuji !

13.01.2021 3 z 5


Spy Story Love Story Spy Story Love Story Nicolai Lilin

V porovnání s předchozími knihami autora se mi nelíbila, je slabá po stránce dějové, nejvíc připomíná filmový horor. Postrádá kontakt s realitou a přehání násilí, postavy jsou nevěrohodné, obsahuje četná klišé (zabiják, který se na stará kolena polepší atd..). Neměla jsem ani chuť ji dočíst.

05.08.2019 odpad!


Popraviště Popraviště Čingiz Ajtmatov

Jedna z nejtragičtějších knih, jaké jsem kdy četla, se slzami v očích. Tolik utrpení lidského i zvířecího ! Náročná četba po všech stránkách, některé pasáže se zdají nadbytečné, ale celkově velmi hodnotná, bijící na poplach i dnes!

08.04.2019 4 z 5


V zemi bez stínu V zemi bez stínu Czesław Centkiewicz

Příběh Grónska - historie, Eskymáci, fauna, polární výpravy, budoucnost ostrova a jeho obyvatel. Velmi pěkně a čtivě napsáno, zčásti formou příběhů, zčásti populárně naučně. Z hlediska informační hodnoty je již samozřejmě zastaralá, ale stála za přečtení.

06.03.2019 3 z 5