MikeMK MikeMK komentáře u knih

☰ menu

Cesta do blikajícího pekla Cesta do blikajícího pekla Šárka Andrlová

Cesta do blikajícího pekla je čtivá a dá se zhltnout za večer. Tedy kniha, ta cesta.... to je tíha, nádherně ovšem popsaná, a hrůza v tom, že Milena je jednou z nás. Není vyvrhelem není divná, je to prostě normální ženská, která to jenom zkusila... Občas jsem měla chuť skočit do knihy, chytnout Milenu za flígr a dát jí pár facek, aby se probrala. Jenže ono by to vlastně ani moc nepomohlo. Navíc Mileně - autorce Šárce - bych dala pět hvězdiček za to, že jak píší pode mnou další - šla se svou kůží na trh. Myslím, že tahle knížka pomůže mnoha lidem více nežli stovky brožurek v poradnách pro závislé. Každý máme nějakou závislost, viďte... ale tahle, tahle vás táhne dolů a hned tak nepustí. Automaty bych i na základě tohoto příběhu nikdy nezkoušela. To si dám radši další kafe... Jinak opravdu čtivé a strhující, s autorkou byl rozhovor na DVTV, doporučuju najít a poslechnout....

16.01.2023 5 z 5


Čeština poklepem a poslechem Čeština poklepem a poslechem Pavel Eisner

To je koncentrovalá radost očí, uší, srdce. A dá se číst dokola... a dokola... a dokola... fenomenální....

15.01.2023 5 z 5


Zuzanka a Goldýš Zuzanka a Goldýš Tereza Boehmová

Vynikající knížka. Originální, vtipná, příběhy kouzelného pejska Goldýše, který s holčičkou Zuzankou zažije fantastické výlety. Což o to, výletů můžete mít plnej pytel, ale tyhle příběhy jsou skutečně půvabné. Asi nejvíce mě nadchl výlet do země, odkud utíkají písmenka, protože děti už nečtou a jsou jen na mobilech a tabletech. Každá kapitola na konci zapojuje děti i rodiče otázkami či návody na hru. Mimochodem, knížka se díky tomu jaká je, s velkým úspěchem čte po českých školách, a měla ohromný ohlas i v jedné základní škole v zahraničí, kde bylo několik kapitol přeloženo. Úspěch byl famózní, děti tleskaly vestoje. Myslím, že toto oceněni je více než deset recenzí. Skvělá kniha s půvabnými obrázky (ilustrovaly děti autorky). Opravdu doporučuji!

25.06.2019 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Smála-li jsem se v poslední době hlasitě a s chutí, tak u této knihy. Některá přirovnání pana autora vbrzku zlidoví, tuším. Vtipné a zábavné čtení!

25.06.2019 5 z 5