MichaelaF MichaelaF komentáře u knih

☰ menu

Hysterie – strach z odmítnutí Hysterie – strach z odmítnutí Heinz-Peter Röhr

Kniha je velmi čtivá, srozumitelná i pro laiky. Pomůže pochopit problematiku histrionských osobností. Na druhou stranu škoda, že publikace nepřináší doporučení, jak s těmito lidmi žít/komunikovat/v rámci možností vycházet.

15.03.2024 4 z 5


Kéž by to naši četli Kéž by to naši četli Philippa Perry

Kniha mi určitě rozšířila obzory, donutila mě se zamyslet nad některými aspekty rodičovství (zejména se více vcítit do dítěte a zamyslet se, jak výchovu ovlivňuje mé vlastní dětství). Přístup autorky je mi sympatický, ale myslím, že některé principy budou občas těžko prakticky uplatnitelné. Zejména pokud máte 3 nebo více malých dětí, asi těžko vyhovíme všem potřebám najednou (jedno dítě bude po cestě z obchodu chtít sedět a koukat na mravenečky jako autorčina dcerka, druhé dítě bude chtít domů, třetí dítě bude chtít něco úplně jiného). Stejně tak mi v knize chybí určitý důraz i na potřeby samotných rodičů, kteří jsou přeci jen také lidmi. Kniha podle mě může trochu přispívat k tomu, že se pak rodič "bičuje" za každé "rodičovské selhání", za každé surfování na mobilu v přítomnosti dítěte, za každou nezdařilou komunikaci apod. Ale na druhou stranu se mi líbí, že autorka na různých místech zdůrazňuje, že je určitě možné "napravit křivdu", pokud nějaká vznikne. To je samozřejmě pro každého rodiče úlevné.

15.03.2024 4 z 5


Nepotopitelná Greta James Nepotopitelná Greta James Jennifer E. Smith

Neurazila, ale ani nijak výrazně nenadchla. :-)

31.07.2023 3 z 5


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Příjemná knížka, příběh je místy velmi dojemný. V některých částech se mi to ale trochu vleklo. Určitě jsem už měla v ruce čtivější knihy, nebyla ale vůbec špatná. :-)

22.04.2023 4 z 5