Medvěd_Lenka Medvěd_Lenka komentáře u knih

☰ menu

Stopařův průvodce galaxií (omnibus) Stopařův průvodce galaxií (omnibus) Douglas Adams

Koupila jsem domů, aby se děti seznámily s klasikou. Jsou tam silnější i slabší momenty, ale kdo má právo pitvat kultovní dílo? Ve skutečnosti to není tak moc scifi. Vogonskou invazi máme před očima právě teď.

28.12.2022 5 z 5


Restaurant na konci vesmíru Restaurant na konci vesmíru Douglas Adams

Kultovní. Jediné, co se dá dodat, je "42". :)

28.12.2022 5 z 5


Žánrovky Žánrovky * antologie

Sborník povídek. Pro každého něco. Výhoda takhle rozsáhlé antologie je, že si tam každej může najít něco podle své chuti. A o mnohých z autorů zaručeně ještě uslyšíme. A dovoluju si upozornit, že je tam spousta velice povedených ilustrací. (Z toho dvě moje.)
Představte si na chvilku, že máte doma pubertálního potomka, který dostal ve škole za úkol napsat třeba pověst. Nebo deník. Co s tím teď? Máte to vymýšlet za něj? Nic takového. Dáte mu do ruky Žánrovky a řeknete mu, ať si tam najde definici a ukázky. A máte to z krku.
Nebo jiná situace. Sedíte u zubaře, ale protože jste se neobjednali, bude to na delší dobu. A potřebujete se nějak zabavit. Časopisy nastražené na stolku jsou dva a více roků staré a neskutečně nudné. Kdybyste se začetli do románu, přeslechnete až vás budou volat. Sborník povídek je naproti tomu ideální formát.
Nebo jiná situace. Potřebujete pro někoho dárek, ale víte o něm jen to, že miluje fialovou barvu.
Žánrovky jsou prostě univerzální řešení všech vašich problémů. Takže si je kupte a přispějte znevýhodněným studentům. Tak jednoduché to je.

28.12.2022 4 z 5


Na autismus jedině autibiotika Na autismus jedině autibiotika Eliška Antošová

Protože smích léčí. A je to tak dobře.

28.12.2022 5 z 5