MarekJuroška MarekJuroška komentáře u knih

☰ menu

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Už první knihu od autorky Až uvidíš moře jsem zařadil do nejlepších knih minulého roku. Z toho důvodu jsem se neskutečně těšil i na tento příběh. Musím říct, že i když autorka nezklamala, tak přesto byla tahle kniha o něco slabší. Kniha je rozdělena do tří částí a hned ta první část mě moc nebavila. Naštěstí zbývající dvě části byly naprosto skvělé! Příběh ženy, která se po válce snaží žít a přizpůsobit se životu v jiné zemi byl velice silný. Příběh o ženě, která je schopna pro svoji rodinu udělat cokoliv a to i udržet ta její největší tajemství.

Skvělá kniha a já doufám, že autorka znovu napíše nějaký příběh poodhalující kus historie

10.04.2023 4 z 5


Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Kniha mě chytla hned od začátku a pustila mě na samém konci. Odhalování rodinného tajemství mě velice bavilo a postupné odhalování minulosti bylo často překvapující. Kapitoly se střídají z pohledu Kláry a Lucie, ze začátku jsem si více užíval pohled Kláry, ale postupně se to vyrovnalo a příběh Lucie mě taky nadchl. Musím říct, že autorka umí krásně popsat rodinou historii, což mě před několika lety neskutečně bavilo i v první knize Klobouků z Agarveny. Za polovinou knihy už jsem se nedočkavě těšil na konec, jen kvůli tomu, abych věděl jak to všechno dopadne. Jak už jsem naznačil na začátku, tak kniha mě bavila hned od začátku a za celý průběh knihy se to ani jednou nezměnilo. Kniha je vážně čtivá a stránky vám v jednu chvíli mizí pod rukama. Dále nám tady byl představen tehdejší režim a je vám líto co všechno se děje rodinám a jak v častých případech o všechno přišly.

Já bych vám chtěl moc všem doporučit Baladu o snech, je to skvělá rodinná sága, o rodinných osudech, odkrývání tajemství a vztazích. Doufám, že autorka napíše ještě něco podobného!

11.10.2022 5 z 5


Opravdové zločiny 2 Opravdové zločiny 2 Lucie Bechynková

Já jsem “kouzlo” podcastu objevil před několika měsíci a musím říct, že po pár epizodách jsem se na něm stejně jako spousta lidí stal závislým. True crimes mě nikdy moc nebavilo, ale v podání holek mě to chytlo a začalo bavit čím dal víc.

Takže když jsem se dozvěděl, že má vycházet druhá kniha Opravdových zločinů, tak jsem ji hned musel mít. Kdo poslouchá podcast tak tady narazí na případy, které už zná, jen jsou zpracované trošku jinak. Ale samozřejmě jsou tady i nové případy, které mě mnohdy dost šokovaly. Já osobně jsem se neskutečně těšil na Warrenovi, protože duchařiny a nadpřirozeno mě baví ještě více než vraždy, takže jsem byl moc rád, když manželského páru, tady byla věnována kapitola.

Na konci najdete i pár rozhovorů a já bych je uvítal i ve větší míře. Líbí se mi jak jsou jednotlivé případy zpracované, na pár stran a je tam to nejdůležitější.

Celkově bych knihu doporučil všem fanouškům podcastu Opravdové zločiny a všem, kteří se zajímají těmto tématům

01.10.2022 3 z 5