Mala_k_Žanet Mala_k_Žanet komentáře u knih

☰ menu

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Černobylské dívky je kniha plná přátelství, naděje, vypjatých situací a všechno dohromady krásně hraje.
V příběhu se setkáváme hned se třemi postavami a ani jedna z nich to nemá vůbec jednoduché. Dějová linka je tak akorát dlouhá a nikde se zbytečně netáhne. Valentina, Oksana i Rivka si mě získaly svými příběhy i charaktery. Osobně mě nejvíce bavila Oksana.
Ja jsem z knihy opravdu nadšená a dostala jsem od ní přesně to, co jsem čekala. Nudit se u příběhu určitě nebudete. V závěru Černobylské dívky určitě doporučuji a zejména mladší ročníky nešlapnou s touhle knihou vedle.

09.05.2021


Horkosladké esencie Horkosladké esencie Baja Dolce

Tahle kniha Vám představí hned 2 příběhy. Jeden z minulosti a jeden ze současnosti. Oba dva jsou úžasné.

Od Baji jsem zvyklá na trochu jiný styl díky sérii Placebo (kterou doporučuji!) kde nechyběli trochu ostřejší scény zatímco v HSE se můžeme těšit na romantiku a jakési kouzlo, které vás chytí za srdce.
Přesně tak na mě tenhle příběh působí. Chytl mě opravdu za srdce. HSE je neuvěřitelně emotivní a kouzelný příběh. Příběh, který má originální nápad a dokáže čtenáře lehce vtáhnout do děje.

V poslední době mě hodně baví příběhy z 2. Světové války a proto se mi moc líbil příběh Liv a Nica. Ten jejich příběh měl neuvěřitelné kouzlo. ❤️Musím se přiznat, že víc než ten Lindin a Daniela. Tím ale nechci říct, že by se mi jejich dějová linka nelíbila. Naopak. Celá romantická linka byla krásně napsaná a zajímavá. Nejvíc se mi asi líbilo, že vztah mezi Lindou a Danielem byl takový nenucený, čímž působil reálně. Dost možná k tomu dopomohl i fakt, že máme možnost pořádně poznat postavy. V knize mají dostatek prostoru, což velmi oceňuji.
Další plus je ten, že s Lin a Danielem jsme už od raného věku až do dospělosti, takže můžeme krásně sledovat i jejich psychický posun a díky tomu pochopit, proč se rozhodli tak jak se rozhodli.

Co musím ještě ocenit, je bohatá směsice zápletek v knize, díky kterým je celý příběh čtivý a máte chuť se v příběhu posouvat dále.
Co se prostředí týče - naprosto jsem se zamilovala do Kaštanové aleje! Díky vydařeným popisům si dokážu živě tohle kouzelné místo představit.
HSE zkrátka patří k těm knihám, které mají "tu svou" jedinečnou atmosféru. ????
Já jsem se zkrátka do tohohle příběhu zamilovala a věřím, že ke knize se ještě jednou vrátím. (I když v polovině knihy jsem nejspíš prošla infarktem. ????Tohle mi nedělej Bajo!????)

04.01.2021 5 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Tohle je velmi drsný román. A to se mi na knize líbí. Cassie mi jako hlavní hrdinka neskutečně sedla. Líbilo se mi, jak si tvrdě stála za svým a dokázala každou situaci vyhodnotit a teprve potom jednat. Co se Harryho alias Habibiho týče - tam už to bylo horší. Nevím proč, ale to jak jednal se ženami mě hrozně uráželo. ????Je to prostě klasický bad boy který má za sebou temnou minulost. Na druhou stranu ale musím uznat, že si na nic nehrál. Nutno říct, že byl namyšlený arogant ale zároveň o sobě nikdy nelhal a byl pokud možno upřímný.

Moc se mi líbilo, jak Cassie sbírala inspiraci na svou knihu. Vlastně celkový děj byl na jedničku. Žádná nuda vás tu nečeká. Naopak. Příběh je nabitý akcí a zajímavými myšlenkami. Moc se mi v knize líbilo to tajemno, které obklopovalo Harryho. Celková atmosféra knihy byla vlastně tajemná.

A vztah mezi Cassie a Harrym? Upřímně? Přišlo mi, že Cassie by si zasloužila někoho lepšího zároveň ale nemůžu odepřít tu energii mezi nimi, která se zvětšovala po celý čas knihy.

Závěr? Baja odvedla zase skvělou práci. Jak s postavami, tak s jejich charaktery. Jak s dějem, tak se samotnými myšlenkami a akčními scénami. Vztah mezi postavami byl napsaný skvěle včetně sexuálních scén.

04.01.2021