lucie5018 lucie5018 komentáře u knih

☰ menu

Beladona Beladona Adalyn Grace

Přiznám se, nebýt té úchvatné ořízky, po této knize nesáhnu. Navíc YA už dávno není žánr, který bych vyhledála.
Ale tohle bylo skvělé. Jo, vidím tam podobnost s jinými knihami. Ale čert (nebo spíš Smrtonoš?) to vem! Tohle mne bavilo jak dlouho nic z tohoto žánru.
Temnota. Lehká romantika a do toho detektivní spletenec, za který by se nemusel stydět ani autor čistokrevné detektivky. Signa mě okouzlila a její dialogy se Sylasem jsem si užívala úplně maximálně. Za mne jedno velké doporučení a těším se na pokračování série!

P.S. Tak nadrženou hlavní hrdinku young adultovky jsme tu neměli od dob Belly Swanové!

23.02.2024 5 z 5


Hra na druhou Hra na druhou Zuzana Holčíková

Doporučuji všem, koho běžné románky nudí a chtějí si přečíst něco trochu jiného. Kniha má pouhých 176 stran. Ideální četba na cesty nebo když se právě potřebujete dostat z čtecí krize.

Kapitoly jsou krátké a kniha se příjemně čte. Je zřejmé, že autorka má cit pro jazyk.
Nadšená jsem byla především z první poloviny knihy, kde vše začalo zcela nevinně. Nela se na zastávce po dlouhé době střetne s bývalou spolužačkou Romanou. Prostřednictvím Romany se Nela seznámí s jejím devatenáctiletým synem. A rozjíždí se kolotoč. Od začátku si ti dva nejsou lhostejní. Nela byla na začátku dost v rozpacích z Benovy přímosti, která hraničila s drzostí. Ten kluk by dostal snad každou!

V polovině knihy dojde k nehodě autobusu, ve kterém se ze soustředění vrací Neliny synové i Ben a nastalá událost změní naprosto vše v životech našich hlavních hrdinů. Od této chvíle mé nadšení odpadalo. Vývoj vztahu mezi Nelou a Benem mi přišel nepřirozený, jakoby přeskočil několik fází. Ne dozvěděla jsem se více o vnitřních prožitcích Nely a měla více otázek než odpovědí.

Škoda, že se autorka neponořila více do jejich vztahu. Nicméně příběh má potenciál a já jsem zvědavá, jestli jej autorka náplní v pokračování s názvem Dvě prázdná místa.
3,5/5*

16.02.2024 4 z 5


Causa Mortis Causa Mortis Marek Hladký

Já nevím, proč má tato kniha tak nízké hodnocení. Nepřišla mi vůbec špatná. Jestli někdo očekává senzaci nebo bizár, asi bude zklamaný.
Tohle je kriminální příběh. Z prostředí Ústavu soudního lékařství. České prostředí z toho přímo čiší. Intriky, korupce, zahlazovaní skutečností, drobné i větší podvůdky. Příběh je trošku náročnější na pozornost a je zde pár nelogičností, ale mne zcela upřímně bavil. A navíc jsem se dozvěděla spoustu nových informací ať už jde o funebráctví, tak o samotné pitvy.
Konec příběhu...ještě to musím zpracovat.
3,75/5

02.02.2024 4 z 5