Lucidita Lucidita komentáře u knih

☰ menu

Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

3/5 ⭐ — Za mě takové všelijaké. Líbil se mi celkový koncept té knížky a Melinda byla moc fajn postava. Zároveň jsem ale necítila žádnou motivaci tu knížku číst a chvílemi mi připadala docela nudná. Autorka má však zároveň docela jednoduchý a čtivý styl psaní co se k téhle knížce hodí, takže to je alespoň plus.

Taky chci upozornit ještě na to že často jsou zde dialogy psány docela neobvyklým stylem, a to tím typu: *Jméno*: "*Něco*"

12.02.2023 3 z 5


Víš, že jsem hrozná Víš, že jsem hrozná Jessie Ann Foley

3.5/5 ⭐ — Je pěkné vidět příběh, který se nebojí pojednávat o tématech mentálního zdraví. Prostředí i postavy se mi líbily a hlavní hrdinka byla taky moc fajn! Bohužel mi však přijde že její charakter je celkově takový uspěchaný. Navíc mě docela dost zarazil konec, ale i přesto mi mnoho scén opravdu vykouzlilo úsměv na tváři!

11.02.2023 3 z 5


Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

2.5/5 ⭐ — Toto je za mě bohužel hrozné zklamání :( I když mě anotace ihned navnadila, a já se do knihy rychle začetla, tak se má radost (především v druhé polovině knihy) začala vytrácet.

Nedokázala jsem si vytvořit žádný vztah k hlavní hrdince ani jejímu nejlepšímu kamarádovi. Navíc zde také bylo mnoho pohledů vedlejších postav, které se v knize objevili jen na jednu kapitolu a člověk o nich později už nikdy znovu neslyšel.

A konec? Ten pro mě byl velkým zklamáním...

09.02.2023 2 z 5


Hra lží Hra lží Sara Shepard

4.5/5 ⭐ — Za mě bomba! Autorka skvěle zvládá psaní napínavých scén, které knize dodávají na kráse. Prostředí střední školy a skupinka Suttoniných přátel byla taky čím dál zajímavější, čehož si moc cením! Dost často mě však Sutton dost vytáčela a zatím v ní nedokážu najít zálibu...ale jinak nemám co vytknout!

08.02.2023 4 z 5