Lepo632 Lepo632 komentáře u knih

☰ menu

Dvanáct srdcí Dvanáct srdcí Petr Casanova

Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Kniha určená pro typická porozchodová traumata ale stejně si myslím že by si ji měl přečíst každý pro její informační hodnotu. Je psána velmi čtivě, ani jedno slovo tu není psané zbytečně. Kniha je inspirována skutečnými lidskými osudy.

03.07.2020 5 z 5


Cesta Cesta Brandon Bays

Kniha po literární stránce působí jako by byla napsána přes noc, bez rozmýšlení, bez znalostí literárních stylů, bez supervize. Co mě však šokovalo nejvíc byla autorčina snaha pomoci tímto "svým prožitkem" ostatním nemocným. Pokud sami máte znalosti nebo zkušenosti v oblasti onkologie přinutí vás to podívat se na její cestu kritickým pohledem. Pak zjistíte že mnohé autorčiny závěry buď nejsou v pořádku nebo do knihy prostě lže (má nádor o velikosti basketbalového míče a nevšimla si toho? je zdravá na základě jednoho vyšetření nebo na základě toho že si to myslí?). Sama neodmítam alternativní medicínu ale tato kniha je v této oblasti to nejhorší co jsem četla! To o co se autorka pokusila je velmi nebezpečné a její závěry jsou hodně, hodně zjednodušené. Štěstí že se to odehrálo v Americe, u nás by ji za ukazování takové "cesty" hrozil možná i kriminál (viz Jaroslav Dušek a jeho Malá vizita ohledně koronaviru).

28.06.2020 odpad!


Nezkrotitelná planeta Nezkrotitelná planeta Amin Maalouf

Velmi zajímavá kniha zabývající se studenou válkou až po nejaktuálnější témata, jako je gloobální oteplování. Autor se hodně věnoval analýze událostí a tuto knihu napsal jako jejich souhrn na několik desítek stran. Čtenáři poskytuje náměty k zamyšlení, hodnotí události nezaujatě a popisuje je z různých úhlů pohledu.

17.12.2019 5 z 5