Lenik6277 Lenik6277 komentáře u knih

☰ menu

Svět podle Prota / Na světelném paprsku Svět podle Prota / Na světelném paprsku Gene Brewer

Kniha pro mě byla de facto primárně zajímavá hlavně z pohledu, jak moc zranitelná je lidská duše, co všechno náš mozek dokáže a jak málo stačí k tomu, aby se kdokoliv z nás stal "bláznem". Teprve pak je zde pro mě jakési poselství lidstvu, které zajisté přiměje k zamyšlení a ač tu hodně lidí píše, že je svět K-Paxu příliš naivní, nebrala bych to tak doslova, myslím si, že autor schválně myšlenku ideálního světa přepískl, právě proto, aby čtenáře doslova donutil přemýšlet. Jen jsem tedy nenašla tu odpověď, jak zase jiní uvádí, zda prot je nebo není z jiné planetu, protože popis Robertova příběhu je zcela jasný, ale přesto je v pozadí spousta "nedořešených věcí" a různých nastínění, které člověka stále nechávají v nejistotě (viz Russellův pohřeb). Velmi se mi líbily obě dvě části knihy, každá z trochu jiného pohledu, hlavně mi ale byla velmi sympatická postava Roberta, rozhodně více než prot, dohromady však tvoří více než zajímavou "dvojku". Rozhodně stojí za přečtení a některé myšlenky by se daly tesat do kamene.

10.04.2018 5 z 5


Královská krev Královská krev Una McCormack

Zdálo se jenom mě, že se Doktor v Královské krvi nechoval jako Doktor a navíc byl jen takovou okrajovo postavičkou? Klára se taky chovala podivně. Jako historický "román" dobré, ale jinak zatím nejslabší doktorská kniha, která v této sérii vyšla.

16.02.2017 3 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Na můj vkus hluboké myšlenky vyjádřené velmi povrchně. I charaktery postav a jejich situace byli popsány tak, že jsem se do nich nedokázala vžít, pochopit je. Možná proto na mě kniha nezapůsobila tak jak jsem očekávala, možná také proto, že jsem v ní nenašla nic, o čem bych už někdy nepřemýšlela. Nevyhovoval mi tedy styl psaní, i když se kniha četla velmi pěkně a rychle. Námět je však zajímavý a věřím tomu, že pro někoho, kdo se o dané téma příliš nezajímá, to může být celkem zážitek.

16.02.2017 3 z 5