LadyThiefRa LadyThiefRa komentáře u knih

☰ menu

Věže Asperfellu Věže Asperfellu Jamie Thomas

(SPOILER) Brionny vyrůstá ve šlechtické rodině v zemi Tiralaen. Učí se všemu, co by měla správná žena znát. Jenže, jak říká její otec, ona je jak vichřice a zajímají ji jiné věci, než jak být správná ozdoba muže.

Mágové jsou v Tiralaenu běžnou součástí života a mají i své vlastní vězení - Asperfell, do kterého když vkročí, již nikdy se nemůžou vrátit zpět. Končí tam hlavně zločinní mágové.

Pak ovšem umře oblíbený král a podle všeho ho zabil jeho syn, který jako mág, je vykázán do Asperfellu. Na trůn nastupuje jeho mladší bratr a nic už nebude jako dřív.

Takovouhle fantasy už jsem dlouho nečetla. Parádně vystavěný svět, osvětlení toho, jak zde funguje magie, zajímavé postavy, které nejsou jen černobílé. Navíc se tam objevují i témata jako obtěžování, že žena ve společnosti bez může nic neznamená a další. Není to tam ovšem nacpané tvrdě, všechno zapadá do děje. Moc se těším na další díl a doufám, že si udrží nasazenou laťku.

!!!SPOILER!!!

Ano, objevuje se tam romantická linka Haters to lovers a pár klišé k tomu náležejících, ale nebylo to tak šílené jako v jiných fantasy, kde je to stěžejním bodem knihy.

23.11.2021 4 z 5


Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Asi prvni kniha, kdy me vic bavil film. Styl psani pana Viewegha me neoslovil a obcas mi prisel dost zmateny.

14.08.2019 odpad!