LadysČ LadysČ komentáře u knih

☰ menu

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Soukupová již neodmyslitelně patří ke kvalitním autorům současné české prózy. Tato kniha nezklamala, opět geniální psychologizace postav a poutavě popsána každodenní všednost, což samo o sobě prokazuje autorčiny kvality.
Na jednu stranu souhlasím s některými zdejšími komentáři, že anotace prozrazuje možná až příliš mnoho, na druhou stranu není důvod se obsahem tajit, příběh samotný není unikátní, ale to, jak je zpracovaný opravdu vtáhne čtenáře do děje a donutí se zamyslet. Kdo se s něčím podobným nesetkal... Osobně mě jímala úzkost, ale čtenářský zážitek jedna radost.

10.08.2023 5 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Petra Soukupová opět nezklamala a předvedla své mistrné vykreslování a psychologizaci postav. Střídání úzkosti, lítosti, vděku i radosti. Zkrátka jako vždy krásná, hořkosladká próza.

03.09.2018 5 z 5


Poezie umělého světa Poezie umělého světa Jiří Materna

Sbírka je skutečně povedená a je až neuvěřitelné, jak vypointované jsou některé básně vytvořené neuronovou sítí. Troufám si říct, že by většinu čtenářů ani nenapadlo, že jsou tyto texty vytvořeny počítačem, kdyby jim byly předloženy bez jakýchkoliv informací.

05.12.2017 5 z 5