ladyfuckingham ladyfuckingham komentáře u knih

☰ menu

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

(SPOILER) Kniha byla zajímavá a bavilo mě, jakým způsobem předkládala tyto historické události, avšak nesdílím takové nadšení jako většina čtenářů. Děj sám o sobě mi přišel na mnoha místech předvídatelný a teatrální. Rozhovory hlavních postav na mě působily uměle, v určitých pasážích až přehnaně pateticky. Z autora jsem měla pocit, že sám příliš neví, jak soudní spor vyhrát a kde najít klíčové důkazy, a tak Bena obohatil o “hlasy” a “inspiraci”. Bohužel mně jako čtenářovi odůvodnění “prostě to vím, to je inspirace” příliš neuspokojilo a přišlo mi jako vyhýbavá klička. Chvílemi mi připadalo, že čtu pohádkový příběh, ve kterém se autor za každou cenu snaží rozdělit svět na dobro a zlo, na Bena a Ottu. Jenže věřím, že samotný Otto by měl mnoho co dodat, slyšeli jsme pouze jednu stranu příběhu. Avšak, když upozadím svůj vnitřní pesimismus, knihu můžeme brát jako pohlazení po duši, které probouzí naději na dobrý konec a dodává víru, že každý dostane to, co si zaslouží.

27.06.2022 3 z 5


Slunce zapadá na východě Slunce zapadá na východě Věra Nosálová

Kniha vám doslova nedovolí přestat číst...zaručeně jsem ji nečetla naposledy.

22.02.2021 5 z 5


Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Tato kniha je naprostý skvost! Hořkosladký humor Martina mi naprosto sedl a velmi jsem se nasmála, zároveň mě však kniha donutila přemýšlet - zamyslet se nad svým chováním. Za mě naprostý top, který si vysloužil čestné místo v mé knihovně.

21.02.2021 5 z 5


Hlubinná přestrukturace Hlubinná přestrukturace Marie Plochová Hlávková

Zprvu se mi do této knihy příliš nechtělo, byla jsem skeptická vůči štítku astropsychologie. Nakonec jsem ale knize dala šanci a nelituji. Jsem vděčná, že jsem si knihu přečetla a jsem si jistá, že to nebylo naposledy. Změnila mi pohled nejen na svět okolo, ale i na svět uvnitř mě samotné. Kniha je psaná nenásilnou formou, nic vám nevnucuje, pouze vás vede za ruku a postupně s vámi sestupuje hlouběji a hlouběji do vašeho nitra. Doporučuji všemi deseti.

21.02.2021 5 z 5