ladyblack ladyblack komentáře u knih

☰ menu

Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

S většinou komentářů nemohu souhlasit. Podle mě jedna z nejlepších Kingovek. Je zde sice hodně sci-fi, ale mně to vůbec nevadilo. Kniha mě vtáhla do děje hned na začátku. Co jsem se nanadávala Kurtze a nafandila Henrymu... Chvílemi jsem i věřila v to, že pan Šedý přijme nějaké lidské pocity a stane se hodným... ^^ Pan King mě donutil k velkému počtu špantných pocitů. K pocitům, že mám na sobě zrnka Ripleyové, že mi tělo obrůstá byrusem, že mám někde na těle červené skvrnky... Obrovsky jsem si oblíbila Dadyce. A měla jsem slzy na krajíčku na konci knihy... Obrovsky mě sklamalo filmové zpracování této knihy. Nelíbilo se mi pozměnění osudu Dadyce a film mi proto přišel až moc fantasy.
Každopádně kniha byla podle mého perfektní a vřele ji doporučuji :))

19.07.2015 5 z 5


To To Stephen King

Úžasná mistrova kniha. Jedna z prvních, které jsem od něj četla. Děj je napínavý od začátku až do konce. Perfektně charakterizované postavy. Velice sympatický pro mě byl samotný Pennywise. Nevím sice proč, ale natolik jsem si TO oblíbila, že mi ho bylo možná i líto. Tato kniha byla první, u které jsem si oblíbila jak kladné, tak záporné postavy. Henry byl sice sígr, ale postupem času jsem si na něj zvykla a nakonec mi ho bylo - i přes to, co udělal (opět) líto... Co se týče Billa, Benna, Beverly a spol. - King vás dokáže přimět "milovat" postavy tak, že vás štve, že už kniha končí.
Na začátku knihy jsem se mírně strácela, kvůli přeskakování dějů - George, Adrian Mellon..- ale poté jsem si zvykla a kniha se četla sama.
Pokud někdo uvažuje o přečtení knihy od Kinga, ale bojí se tloušťky této knihy, ať se nenechá odradit! TO je jedna z nejlepších Kingovek a určitě stojí za to :))

19.07.2015 5 z 5