kukatkoo kukatkoo komentáře u knih

☰ menu

Zaříkávač Zaříkávač Michael Scott

Kniha Zaříkávač se mi hoooooodně líbila. Děj se odehrává v několika říších, které sousední s naším světem. Do příběhu se přidávají tři dvě nové hlavní postavy a to jsou Aife a Niten. Oba dva jsou nesmrtelní a jsou na straně Nicolase a Perenelly. Ale u dvojčat Joshe a Sofie už nevypadá, že by chtěli zůstat na straně dobra, a tak se Josh dostane k Johnu Dee, který ho chce zabít.

Mé zhodnocení je, že i když to je čtvrtý díl o 400 stranách, tak pořád moc pěkně čte. Knihy se krásně proplétají v ději a není možno odhadnout jak to vše skončí.

26.09.2019 5 z 5


Útěk Kryšpína N. Útěk Kryšpína N. Ivona Březinová

Kryšpín je 11 letý kluk s kučeravými vlasy. Je chytrý a zvídavý. Chodí do páté třídy. Bohužel, patří mezi jeho spolužáky tři kluci, kteří ho šikanují. Kvůli nim pociťuje strach, a protože je i nedoslýchavý a nosí naslouchátka, tak i obavy, aby mu je nesebrali. Kluci mu naslouchátka seberou. Kryšpín si uvědomí, že to už zašlo za hranice a je z toho všeho tak zoufalý, že v noci uteče do lesa. V lese pociťuje úlevu, že už nemusí být mezi spolužáky, ale zase má strach z různých prapodivných zvuků, co v lese slyší. Aby se cítil bezpečněji, vzpomíná na svoji babičku (,,baminku“) a na jeho jedinou kamarádku Hang. Cítí k nim lásku a důvěru, proto, když si na ně vzpomene, tak je mu líp. Kryšpín je také statečný a odvážný kluk, který se dokáže svým trýznitelům postavit.

05.03.2019


Dárce Dárce Lois Lowry

Jonas je dvanáctiletý, hubený, středně velký chlapec, který žije ve ,,světě šedi". Od začátku svého života je jiný než ostatní, ale moc to nevnímá. Normálně si hraje s ostatními dětmi. Ví sice, že existuje nějaké ,,Jinde", ale moc ho to nezajímá. Celkově je takový tichý a obezřetný a taky je velice vnímavý. Na své rodiče je laskavý. Je přátelský a jeho nejlepší kamarád je Asher. Až se stane vyvoleným, začíná přebírat vzpomínky z dřívějších dob a z ,,Jinde". Touží zažít hezčí svět, kde jsou Vánoce, sníh, kopce a barvy. Jonas se drží svých cílů, a proto se rozhodne utéci z domova od rodičů, a tím jim způsobí velkou bolest. Tady se ukazuje jeho odvážnst a nebojácnost. Sice porušil několik pravidel ,,světa šedi", ale jeho tvrdohlavost a umíněnost mu říká: ,,Jdi dál!"

10.01.2019


Útok z vesmíru Útok z vesmíru Thomas Brezina

nejlepší klub tygrů co znám

05.12.2018 5 z 5