kristyandrlova kristyandrlova komentáře u knih

☰ menu

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Vybrala jsem si tuto knihu s názvem Hunger games, protože mě velice zaujala. Knihu napsala autorka Suzanne Collinsová a byla vydána roku 2012. Tuto knihu bych doporučila spíše mladým lidem. Je napsána chronologicky a spisovnou češtinou. Aby byl v krajích mír, tak každý rok pořádá prezident televizní show (hladové hry), kde se utká 24 osob. Poté když vyberou z každého kraje jednu dívku a jednoho chlapce, tak je odvezou do areny smrti, kde soupeří proti sobě. Doposud mohl vyhrát pouze jeden, ale tentokrát udělali výjimku a můžou vyhrát dva(dva ze stejného kraje). Koukala jsem i na film a u obou jsem brečela. Kniha se mi neskutečně líbila.

05.01.2014


Nebezpečné fitko Nebezpečné fitko Maja von Vogel

Tento příběh je pokračováním předchozích dílů o třech holkách Marii, Kim a Franz. Z předchozích dílů víme, že si dívky založily svůj vlastní detektivní klub, který se jmenuje Tři vykřičníky. Tentokrát řeší nekalosti ve fitness centru. Kniha je napsána ve 3. osobě a je v ní použita přímá řeč, která zvyšuje bezprostřednost příběhu. Tento příběh se mi velmi líbil, protože mam ráda detektivky. Nejvíc mě zaujala postava Kim, protože je usměvavá a stojí si za svým slovem.

18.09.2013


Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Děj příběhu se odehrává v moderní době, ve které se skupina pubertálních dívek Aria, Spencer, Emily, Hannah a Alison zapletou se špatnými lidmi. Alison si ráda hrála, tak se vytratila a všichni si mysleli, že umřela. Našli i její tělo. Ale nikdo netušil, že zabila své dvojče a nahradila ho za sebe. Vytvořila si svůj tým a vyhrožovali Arie, Spencer, Emily, Haně a při výhružkách se podepisovali -A. Ve městě jménem Rosewood si nikdo nevěří, na každém rohu jsou nějaké nástrahy. Holky se snaží zjistit kdo jim vyhrožuje, ale tým -A se zaměřuje i na jejich rodinu. V průběhu příběhu zjistí Aria, Spencer, Emily a Hannah, že do týmu -A patří i plno jejich kamarádů. Tento příběh se mi moc líbí, protože je velmi zajímavý.

14.09.2013