koruptela koruptela komentáře u knih

☰ menu

Limassol Limassol Jišaj Sarid

Čtivé,zajímavý vzhled do činnosti izraelských tajných služeb,byť ne příliš hluboký,ale osobní drama hrdiny je toho součástí.To jak smýšlí o vyslýchaných,je brilantní.Jen konec jsem čekala dramatičtější.

28.01.2019 3 z 5


Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Zajímavé a neotřelé téma, které není až tak běžné.Kniha má velmi silný emocionální náboj,hlavně v první polovině je vypjatých situací opravdu hodně.V druhé polovině autorka trochu zrychlí dějové tempo a trochu víc klouže po povrchu věcí,ale i tak kniha přináší silný zážitek.

22.01.2019 4 z 5


Molcho Molcho Avraham B. Jehošua

Po dlouhé době kniha, která ve mě bude ještě nějakou dobu doznívat. Psychologická libůstka. Z hlavní postavy jsem v průběhu čtení měla rozporuplné pocity, ale stále jsem čekala, co se z toho vyvine, jak jeho hledání spíše bloudění dopadne. Konec mě dostal, vlastně závěr tak trochu vysvětluje celou knihu a zaplňuje prázdná místa, kde jsem nevěděla, co si o tom myslet. Podle mě je to geniálně vystavěné, pocity a myšlenky hlavního hrdiny popsané velmi věrně, kniha nemá slabé místo. A některé scény...! Třeba ta z úplného závěru, kdy Molcho leží v hotelové posteli s cizí ženou, se kterou se ani neumí dorozumět. Nebo naopak na začátku, když v pochmurném počasí čeká na tchyni před domem, kde v ložnici leží jeho mrtvá žena (a dojde mu, že nezamkl dveře, že do ložnice mohou vstoupit jeho děti)... Tleskám!

07.11.2015 5 z 5