Kamila59 Kamila59 komentáře u knih

☰ menu

Najděte mě Najděte mě Michelle Knight

Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne a večer jsem nemohla usnout. Později jsem viděla i film, ale ten byl trochu stručnější (věřím, že tam ani nešlo ukázat vše, co Michelle musela prožít). Knihu jsem půjčila kolegyním v práci a jak tam šla z ruky do ruky, tak se mi ztratila. Tak jsem usoudila, že se opravdu líbí. Je podle skutečné události, na chatě jsem shodou okolností našla noviny, kde byl o tom únosu článek. Doporučuji přečíst, je opravdu napínavá, jak pořád čekáte, že už je někdo osvobodí.

18.11.2022 5 z 5


Čachtická paní z Karlštejna Čachtická paní z Karlštejna Richard Dostál

Podobnou knihou, která popisuje paní Kateřinu z Komárova je kniha Krvavý Karštejn, autorem je Františk Lev a kniha byla vydaná v roce 2005. Popisuje příběh české čachtické paní z roku 1535, což mi dost nesedí časově. Snažila jsem se najít dostupné informace o paní Kateřině, která měla ovšem zemřít v roce 1534.
I tak se kniha četla dobře, i když je částečně fikcí, fakt je ten, že poddaní byli majetkem svých pánů a na rozdíl od svobodných občanů neměli žádnou šanci bránit svá práva.
Podle mě je Čachtická paní z Karlštejna napínavější a drsnější.

16.05.2017 5 z 5


Najděte mě Najděte mě Michelle Knight

Knihu jsem přečetla ještě ten den, kdy mi přišla. Vůbec si nedovedu představit, že je něco takového možné. Michelle měla opravdu velkou sílu vypovídat sama u soudu před agresorem, který ji tak ubližoval, nechápu, jak to mohla těch deset let vydržet. Obdivuji její vnitřní sílu vypořádat se s neradostným dětstvím a vším tím utrpením, kterým musela projít. Jsem ráda, že se mi naskytla možnost si tuto knihu přečíst.

21.04.2017 5 z 5


Čachtická paní z Karlštejna Čachtická paní z Karlštejna Richard Dostál

Velmi zajímavá kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Opravdu poutavé vyprávění o událostech, o kterých se málo ví. Není špatné, když nám někdo připomene historii v takovém podání, jak je napsaná Čachtická paní z Karlštejna. Knihu jsem měla půjčenou a docela bych uvítala, kdyby obohatila mou knihovnu. Líbilo by se mi i filmové zpracování románu.
Současně mě podnítila k tomu, že si přečtu i další knihy z řady zločiny a intriky středověku od Richarda Dostála.

27.01.2014 5 z 5