kadel64 kadel64 komentáře u knih

☰ menu

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Kniha se čte dobře.Je napínavá až do konce a má rychlý spád.Věřím,že spousta zvídavých čtenářů této knihy začne pátrat ve starých mapách a v historii,aby se dozvěděli něco o území bývalého Východního Pruska a jeho dějin.Knihu jako by napsal přímý pamětník této námořní katastrofy.

16.12.2020 5 z 5


Návrat z hvězd Návrat z hvězd Stanisław Lem

Výborná a také tak trochu prorocká kniha.Svět do kterého se vrátil hlavní hrdina,mi někdy připadá jako ten svět dnešní ve velkoměstě.Lidé jakoby bez duše,kteří hledí do svých mobilních telefonů a neustále někam spěchají.Vše je jak naprogramované.Kniha ve mě vyvolala místy až smutek.

09.01.2019 5 z 5


Smrt ve věži - Manuál k přežití katastrofy Smrt ve věži - Manuál k přežití katastrofy Petr Hájek

Kniha která nabízí pohled za oponu našeho běžného světa.Mnohým může být takové nahlédnutí nepříjemné,vždyť nevědomost je síla.

16.04.2017 5 z 5


Matka vlast Matka vlast Josef Pešek

Tato kniha mne provázela celé dětství až do dospělosti.Nádherně ilustrovaná kniha pojednávající o historickém vývoji českého národa.Počátek autor umístil do období pravěku a poslední řádky popisují zvolení T.G.Masaryka.Jako slabší článek této knihy bych viděl jednostranný a zjednodušený pohled na období husitských válek a doby po bitvě na Bílé hoře.Jinak velice krásná kniha.

06.04.2017 3 z 5