Smrt ve věži - Manuál k přežití katastrofy

Smrt ve věži - Manuál k přežití katastrofy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320268/mid_smrt-ve-vezi-manual-k-preziti-katas-5d9-320268.jpg 3 24 9

Smrt ve věži je vrcholem trilogie (Smrt ve středu 2009, Smrt v sametu 2012) snímající závoj lží a mystifikací, jež halí utajené děje v politice, médiích a celém našem životě od převratu v listopadu 1989 až po dnešek. Ve Smrti ve věži Petr Hájek říká, že Západ, zejména Spojené státy, se snaží vyvolat válku s Ruskem, která by nutně skončila katastrofou. Naši zemi nevyjímaje. Dokládá také s bohatou znalostí pramenů, že milióny „nezvaných hostí“ (tzv. migrantská invaze) mají opravdu změnit k nepoznání náš kontinent, státy, kulturu a celý evropský život. Navíc ve vzduchu visí další hospodářská krize... A autor se ptá: Jsme tedy skutečně jenom hračkou v rukou politiků, médií, iluminátů a zednářů stojících za oponou všech současných dramat? Ve vypjaté době, kdy svět, podle jeho názoru, balancuje na hraně sebezničení, přináší však autor i něco víc: odpověď na otázku, co s tím vším nebezpečím může běžný člověk dělat. To první je podle Hájka vědět, o co se dnes doopravdy hraje – a co se nám média a politici snaží utajit. Z jakého důvodu by měla nastat další světová válka. A přichází s „návodem“, jak naší „smrti ve věži“ zabránit, jak vše přežít. Autor této napínavé knihy měl jako jeden z mála našich spisovatelů příležitost ocitnout se v mnoha zvláštních situacích a dostat se k zajímavým lidem a dokumentům, a tak nás na každé stránce překvapuje. Předkládá ovšem i naději a východisko pro každého z nás, navzdory tomu, že „všechno na světě je nejisté, jenom smrt je jistá“.... celý text

PMR
PMR
18.06.2018 2 z 5

Řekl bych, že kniha víc než co jiného názorně ilustruje objektivní pravidlo mediální praxe: Čím větší blbost, tím větší má šanci na úspěch.
Lze jenom litovat, že se autor nezabývá něčím smysluplnějším než je líčení "plánů, které nikdy nevyjdou". Mohl z něj být třeba druhý Nietzsche (nebo desátý nebo kolik jich vlastně bylo ?-)

Snad ještě jenom jednu poznámku:
Pokud nějaké konspirativní hnutí (například ilumináti) není jednotné (jedna část například podporuje bolševiky, druhá ne), tak se to vlastně ani nijak zásadně neliší od "normální" politiky - jedině snad mediální prezentací.
Proč se P.H. tedy nezabývá jenom vysloveně mediálními věcmi mi tak docela není jasné. Možná to ale ani dobře nejde, deformace se všelijak řetězí a pak není divu, že výsledkem je naprostý zmatek.

Alkoholík
Alkoholík
16.04.2018

Jsem teprve na straně 82. Tato kniha je má Hájkova prvotina a předchozí knihy si rád dokoupím a přečtu. Čtu takzvaně všechno a tak se nepovažuji za skalního příznivce pana Hájka. Kniha mi stojí za přečtení. Nabízí neotřelý pohled na naši minulost a současnost.


Garik
Garik
02.03.2018 2 z 5

Zatiaľčo v predošlých dvoch dieloch bolo možné nájsť (ak čitateľ dokázal odfiltrovať a ignorovať niektoré naprosté úlety, najmä z oblasti konšpiračných teórií) zaujímavé a poučné informácie, postrehy a myšlienky a inšpiráciu k ďalšiemu premýšľaniu o mnohých veciach tohto sveta, tento (v poradí tretí a záverečný) diel bol pre mňa jedným veľkým sklamaním.
Neustále som sa musel pýtať: Komu chce Petr Hájek otvoriť oči? Koho chce presvedčiť o Pravde (či skôr svojej pravde)? Komu je toto dielo vlastne určené?
Inovercom, agnostikom, ateistom, obdivovateľom a zástancom osoby a politiky Václava Havla? Tých nielenže nemá šancu osloviť, lež vyvolá v nich len odpor a pohŕdanie (čomu sa ani nedivím). V žiadnom prípade ich neoslní akýmsi poznaním.
Vari kresťanom? Žeby dokonca konkrétne katolíkom? Kresťan by sa mal usilovať o život v súlade s evanjeliom, život v láske k Bohu a blížnym, život s Kristom a v Kristu. A tento život by mal žiť, akoby každý jeho deň bol jeho posledným. A že v tomto svete pôsobí Zlý? To by mal každý kresťan vedieť. K čomu teda nejaká survivalistická príručka zasievajúca do sŕdc iba chmúry a do hláv chaos, paranoju a depresiu?
Táto kniha Petra Hájka je akoby pre Petra Hájka. Možno osloví ešte pár podobne hodnotovo a psychicky konštituovaných jedincov, ktorí potrebujú dofúknuť svoje ego ďalšou dávkou pýchy na to, ako dokážu prehliadnuť hmlistým závojom konšpirácií mocných až na samu realitu tohto sveta. A to je asi tak všetko.
Z obsahu a posolstva tejto knihy mi ostal predovšetkým trpký pocit, že Petr Hájek čoraz rýchlejšie skĺzava po šikmine pýchy k hlbinám šialenstva.

micha-ella
micha-ella
08.08.2017 2 z 5

Naprosto souhlasím s názorem Belatris. Knihu mám rozečtenou a uvažuji, že jí odhodím, což je podle Beatris třetí možnost. Autor pan Hájek je chytrý jako rádio, jinými slovy - on jediný ví a zná, všichni ostatní jsou blbí. Jeho teorie o světových spiklencích jsou pro nás ,,povrchní pozorovatele" vlastně házení perel sviním. Pro něho je všechno pochopitelné, my nerozumíme ničemu. Je zajímavé, že do jednoho bývalého prezidenta se jen zle strefuje a o druhém bývalém prezidentovi, kterému kdysi leštil kliky, neutrousí ani slovíčko hany. No, už jsem za polovinou, ještě chvíli vydržím, třeba jeho konspiracím křivdím.

Lucina88
Lucina88
03.08.2017 5 z 5

Knihy pana Hájka mám ráda. Narozdíl od jiných knih nejsou psané pod záštitou tzv.pseudohumanismu a korektnosti, ale jsou psány reálně.

Jsme v pěkné kaši a bohužel..není cesty zpět.

de_baques
de_baques
10.07.2017 5 z 5

bez debat výborné zakončení zneklidňující Hájkovy trilogie, pro čtenáře jistě nejsložitější, protože zde autor identifikoval řadu faktorů, které ohrožují naši budoucnost a to nejenom těch populárních vnějších ("špatné elity"), ale (a za to mu patří velký dík) těch nepopulárních vnitřních, které si neseme každý sebou, protože co může být těžší než přijmout geniálně prostou informaci: "Není smyslem života, aby byl člověk šťasten."

kadel64
kadel64
16.04.2017 5 z 5

Kniha která nabízí pohled za oponu našeho běžného světa.Mnohým může být takové nahlédnutí nepříjemné,vždyť nevědomost je síla.

pepek
pepek
01.03.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih o současné politické situaci kterou jsem četl, pan Hájek vše krásně popisuje a mění úhel pohledu na dosavadní historii která vždy byla a bude poplatná svým režimům.

Belatris
Belatris
13.01.2017 odpad!

Kniha pojednávající ze značné části o politice a mocných by měla mít alespoň nějaký poznámkový aparát, aby dal autor najevo, že si vše nevycucal z prstu. Trilogie Smrt v... obsahuje spoustu tvrzení, která jsou opřená o... nic. "K tomuto obratu došlo na tajné schůzce den před hlasováním. Byl na ní přítomen X, Y a Z. Domluvili se tam na tomto... atd." - Kriticky myslící čtenář se buď rozchechtá a přemýšlí, jestli náhodou v knihkupectví neudělali chybu a neměli titul zařadit spíše do sekce humoru, nebo knihu odhodí. Protože hustota tvrzení, že za něčím je ta nebo ona lobby a spiknutí všech možných i nemožných tajných společností, z toho většina z nás vyroste na prahu puberty. "Lži a mystifikace" uvedené v anotaci jsou na místě, ovšem jejich rozkrytí nečekejte. Naopak jde o další pokus rozdmýchávat paranoiu, kterou autor opírá o nepodložená tvrzení a halucinace. Zřejmě to vynáší slušné peníze, nebo to pana autora prostě jen baví?

Štítky knihy

Evropská unie svobodní zednáři konec světa krize konspirační teorie Ilumináti NWO - Nový světový řád

Autorovy další knížky

Petr Hájek
česká, 1951
2009  64%Smrt ve středu
2012  54%Smrt v sametu
2020  69%Sebedestrukce Západu
2016  68%Smrt ve věži - Manuál k přežití katastrofy
1989  62%Předběžný portrét

Kniha Smrt ve věži - Manuál k přežití katastrofy je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit6x