Janchen Janchen komentáře u knih

☰ menu

Stalker Stalker Lars Kepler

V detektivkách vydávaných pod pseudonymem Lars Kepler obvykle odhalím vraha již na počátku knihy. V této to naštěstí nebylo tak snadné. Obávala jsem se, že vrahem bude opět někdo očividný. Zhruba tak první až druhá třetina knihy mě velice bavila, nicméně byly zde i části, které byly zdlouhavé a ne moc zábavné. V závěru mě překvapily velice nereálné situace a jsem zklamaná z osudu Joony Linny.

02.09.2018 3 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Originální dílo od mladé herečky. Přináší nám pohled do jejího profesionálního i osobního života. Autorka vše píše s humorem a lehkostí, až si občas říkáte, že přemýšlí jako vy. Přibližuje a odkrývá nám tajemný svět herců a hereček, ať už ve filmech, reklamách, konkurzech, či na divadle. Velice originální a zajímavé dílo, které přináší řadu zajímavých informací.

01.09.2018


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Z této knížky mám rozporuplné pocity. Od dob, kdy se kniha objevila na pultech knihkupectví jsem měla výtky (ani ne tolik k názvu), ale především k jménu Rowlingové na přebalu. Vydavatelé využili slávy série HP, která přinesla Prokletému dítěti okamžitě světový věhlas. Člověk nemusí být sečtělým fanouškem HP, aby poznal, že tento díl nepsala stejná ruka. Nám známe postavy se vyjadřují a přemýšlejí odlišněji než jsme zvyklí. Přesto se jedná o krásný příběh ze světa Harryho Pottera. Ukazuje nám, co se dělo po tom (což chceme vědět snad úplně všichni) a rozvíjí závěrečnou scénu z nádraží King's Cross. Bylo krásné setkat se opět s velkým množstvím postav, hlavně těch, které člověk již neočekával. Ačkoliv to působilo, že se autoři snažili dát do příběhu úplně všechno, naplnit (nebo lépe řečeno nacpat) ho co nejvíce postavami (a oživit tak i postavy dávno mrtvé) a událostmi, které by se mohli stát. Přesto je to krásný příběh, jehož důležitost nemůžeme popřít. Rozhoně jsem si více zamilovala Draca a předevších Scorpiuse a toužím vidět divadelní zpracování. Objevují se zde vtipné pasáže i takové, které mi nedávaly moc smysl (ale to je dáno samotnou problematikou cestování časem). Knížka stojí za přečtení, díky divadelnímu zpracování je i rychle přečtená, ale pravá Rowlingová to není.

01.09.2018 4 z 5