IngridDach IngridDach komentáře u knih

☰ menu

Poplach v Tabulkově Poplach v Tabulkově Veronika Matysová

Geniální nápad, jak dětem přiblížit chemii, kterou často ve škole nemají moc rády nebo jim připadá moc abstraktní. Přesně ten typ knížky, kterou čtete dětem a bavíte se u toho i vy!

21.10.2022 5 z 5


Pouštní včela Pouštní včela Veronika Matysová

Knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem – fakt nešla odložit! Fascinující pro mě byla možnost nakouknout úplně do jiného světa (novinařina, Blízký východ, diplomacie) – z textu bylo vidět, že autorka tahle prostředí dobře zná a ví, jak to v nich chodí. Příběh byl tak silný a plný emocí, že jsem měla dojem, že s postavami žiju. A zároveň se mi líbily napínavé části knihy, kdy jsem spolu s hlavními postavami teprve přicházela na to, co se odehrává. Konec mě překvapil a moc se mi líbil, i když jsem si myslela, že příběh dopadne jinak – ale tahle verze je ještě lepší než ta, kterou jsem si "přála" já. S touhle knížkou jsem strávila skvělé chvíle a moc ráda se k příběhu budu vracet.

21.10.2022 5 z 5


Hodina psodava Hodina psodava Veronika Matysová

Na knížce mě hned zaujal název (Co je to ten psodav?!?), pak obálka – no a po první stránce už jsem se začetla tak, že bylo jasné, že budu číst dál každou volnou chvíli. V knížce se prolíná spousta dějů, které se odehrávají v různých časech, i když hlavní roli má současný příběh Runy. Ke konci mi bylo čím dál jasnější, kam které linky směřují, a byla jsem zvědavá na velké rozuzlení a finále. Některé věci jsem postupně začala tušit, ale poslední kapitola mě stejně překvapila – takové to, když si myslíte, že už je vám jasné, jak to dopadne, a ono je to nakonec úplně jinak. :-D Závěr byl geniální a už se těším na případné pokračování. :-) Bavilo mě i to, jak si autorka pohrála s vymýšlením charakteristik národů, které v knize vystupují, včetně speciálních názvů pro jídla nebo třeba zvířata. A ano, dozvíte se i to, co nebo kdo je psodav. :-) Doporučuju (nejen) všem milovníkům příběhů z jiných/vymyšlených světů. :-)

21.10.2022 5 z 5