IlonaK2 IlonaK2 komentáře u knih

☰ menu

Maminek není nikdy dost - Strasti a slasti pěstounské péče Maminek není nikdy dost - Strasti a slasti pěstounské péče Petra Suchánková

Je mi to moc líto, ale moje hodnocení knihy nebude příjemné. Kniha ve mě nevyvolala vůbec žádné emoce, nedojala jsem se, nezasmála. Je psána téměř úředním jazykem. Trapasy s chlapcem s LMR mi vůbec nepřišly jako trapasy. Jako článek na internet pro případné zájemce by to asi šlo.
Co mě ale hodně mrzí, jsou některá prohlášení. Autorka je sice podává jako svůj názor, ale ani to ne vždy. Věty (necituji), že pěstouni chtějí děti jen pro sebe a brání kontaktům, mi byla hodně nepříjemná, protože znám osobně pěstounů spoustu a všichni kontakty mají. Nebo že děti pachatelů trestných činů sklony zdědí. To mi přijde opravdu smutné. Možná děti v NRP nekončí vždy podle našich představ, ale to je spíš jejich smutnou historií, poruchou citové vazby, následkem zanedbávání a týraní, než geny.
Lituji koupě.

30.08.2022 1 z 5


Povídky z verandy Povídky z verandy Philip Gulley

Pro mě je to obrovské pohlazení po duši. Mám tu knížku moc ráda. Dávkuje nám po jednotlivých povídkách modrost, empatii a humor.

13.05.2017


Cílem je Zágros Cílem je Zágros Ivan Bičík

Knihu jsem našla v knihovně rodičů a zrovna ji čtu. Je to zajímavé, i když to není aktuální. Čte se dobře. Některé věci jsem si i vyhledala, jak vypadá dnes.

13.05.2017