hromadkovamisa hromadkovamisa komentáře u knih

☰ menu

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

(SPOILER) Četla jsem to dvakrát, jestli mi něco neuniklo. A bojím se, že ne.
Kniha byla zajímavě napsaná, kompozicí mi dost připomínala Želary, které miluju. Nápad na propletené příběhy žen, skvělé.
Osobně jsem měla problém s otevřeným koncem, ale chápu, že někomu to může vyhovovat.
Přijde mi ale, že autorka zapomněla v půlce knížky, jak to měla vymyšlené s penězi. Přišlo mi to zamotané a úplně zbytečné.

20.07.2021 2 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

(SPOILER) Hunger games miluji, takže abych si knihu dostatečně užila, rozhodla jsem se přečíst každý den jen deset stránek. Vzhledem k tomu, že jsem ji dostala na vánoce a teď je 4..1 asi tušíte jak to dopadlo... Je úžasná. Jedná se zase o něco jiného než popis arény a hladových her, nejdříve mě to sice trochu zarazilo, ale musím říct, že to příběhu pomůže. Člověk by nechtěl pořád číst to samé. Některé věci jsou přílišná klišé, občas člověk přesně ví, co přijde, ale potom najednou dostane kniha neuvěřitelný spád a Korja provede naprostý obrat v myšlení, že zůstává rozum stát. Hrozně se mi taky líbilo, že se kniha prolíná s trilogií (Vznik Hanging tree, příchod nového vrchního mírotvorce, Tigris, evoluce arény...), ale zároveň nechává prostor pro naši představivost (Je Maude Ivory Katnissina babička?). V souhrnu musím říct, že se jedná o velice dobrou knihu a jestli vyjde další kniha ze série, určitě ji hodlám číst také.

04.01.2021 5 z 5