hoceli hoceli komentáře u knih

☰ menu

Vranská Vranská Petr Kovařík

(SPOILER) Příběh Otýlie Vránské lze považovat za jeden z největších případů naší historie. Brutalita, způsob či samotné vyšetřování utkvělo v hlavě několika lidem či vyšetřovatelům, kteří se snažili, i přes horší vyšetřovací možnosti, najít a usvědčit vraha této nebohé dívky. Několik desítek let byl viník neznámý, až do roku 2023 kdy byl tento případ (na 80%) objasněn.
Autor této knihy se skrze zapáleného novináře snaží čtenáři předložit několik možných pachatelů či motivů, které mohli vést k tak brutálnímu činu. I když pachatel je již v současnosti znám, čtení této knihy Vás může přivést i na jiné teorie nad kterými se jistě pozastavíte.
Tuto knihu doporučuji! Dovede čtenáře k jistému zamyšlení a umožní nahlédnout do novinářské a vyšetřovatelské práce v první polovině 20. století.

19.01.2024 4 z 5


Ariadna Ariadna Jennifer Saint

Ariadna
Kniha, která milovníky řeckých bájí, nadchne, ale i zklame.

Příběh Ariadny jsem před čtením této knihy znala, takže jsem již byla blíže seznámena s následujícím dějem. Ale velkým zklamáním, byla autorčina uspěchanost. Začátek knihy plynul příjemnou rychlostí, a čtenáře nadchl stylem písma a obsahem, poté se průběh knihy odehrával v myšlenkách Ariadny, či dialozích, do toho se zde pletl příběh Ariadniny mladší sestry Faidry. Ke konci knihy (v posledních cca 150 stránkách) sem autorka dokázala narvat veškeré informace, od svatby po porody a další..
Chyběli mi zde i nějaké bližší či milostnější pasáže, které by vztah Ariadny a Dionýsa prohloubili.
Jinak téma řecké mytologie zde jistě nezklame.

+ obálka knihy září v knihovně, a ohromí každého knihomola procházejícího uličkami v knihkupectví.

17.09.2023 3 z 5