hannaCross hannaCross komentáře u knih

☰ menu

Toulky po stopách císařovny Sisi Toulky po stopách císařovny Sisi Dagmar Beňaková

Ačkoliv se kniha soustřeďuje na místa, která císařovna Sissi navštívila, i přesto obsahuje mnoho detailů z jejího života, a tím přibližuje její osobnosti. Vřele knihu doporučuji. Skvělá kombinace historie a cestování po střední Evropě.

31.07.2023 4 z 5


Jsem Baťa, dokážu to! Jsem Baťa, dokážu to! Jozef Banáš

Velice kvalitně zpracovaný životopis Tomáše Bati. Kniha je rozdělená do krátkých kapitol, které představují pana Baťu v určitém životním období. Kniha obsahuje mnoho faktografických údajů o jeho životě. Nicméně jsou zda zachyceny jeho myšlenky a postoje k životu, což z knihy činí velice inspirativní čtení. Zajímavé myšlenky mám podrtžené a určitě se k nim budu později vracet. Všem tuto knihu vřele doporučuji.

12.07.2023 4 z 5


Zvoník z Cukmantlu: Dvacet pozapomenutých osobností předválečných Jeseníků Zvoník z Cukmantlu: Dvacet pozapomenutých osobností předválečných Jeseníků Matěj Matela

Jeseníky mám velice ráda, takže jsem si s chutí přečetla zajímavé osudy lidí z Jesenicka. Kniha se četl velice dobře.

15.05.2023 4 z 5


Kellner Kellner kolektiv autorů

Kniha byla pro mě velké zklamání. Jednalo se o vzpomínky bývalých spolupracovníků. Z mého pohledu to bylo málo osobní a autentické. U některých osob jsem měla pochyb, jestli ho vůbec znali.

15.05.2023 1 z 5


Hrdinky: Příběhy významných českých žen Hrdinky: Příběhy významných českých žen Renáta Fučíková

Kniha obsahuje medailonky zajímavých Češek z oblasti umění, vědy, politiky a jiné. V některých případech se mi popis osob zdál až moc stručný a příliš dětsky orientovaný. Nicméně jsem se dozvěděla o významných ženách, které jsem v některých případech ani neznala. Kniha má také velice krásné ilustrace.

15.05.2023 4 z 5