fazolimama fazolimama komentáře u knih

☰ menu

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Na této knize jsou pro mě dvě silná témata - prvním je hledáním pravdy až na dřeň a nemusí být vždy hezké to, co najdeme. Druhým tématem je to, jaké svině dokáží lidi být. Hodně silný příběh!

02.04.2023 5 z 5


Jak se zbavit Mstivý Soni Jak se zbavit Mstivý Soni Jiří Holub

U hlasitého předčítání jsem se tak smála, že to nešlo dál.... Občas jdeme se synem někam a připomínáme si scény z této knihy, smějeme se i dodatečně. Fakt zábavná kniha, relax a skvělý společný zážitek při čtení dětem. Do jaké míry je kniha výchovná? Dá se z toho těžit - děti se nějak chovaly, učitelka reagovala, bylo to správné? Takže vlastně ano, lze z ní čerpat i pro běžný život.

14.06.2016 5 z 5


Kořeny věků Kořeny věků Václav Flesar

Skvělá výpověď o dávných dobách. Jak jsme zhýčkaní, svobodní a zaopatření - to si každý den při čtení této skvělé knihy uvědomuji. Velice čtivá kniha, nepřátelská vůči vrchnosti a katolické církvi a je třeba říci, že často právem. Období po Bílé hoře muselo být pro protestantské věřící opravdu velkou zkouškou víry a pevného životního postoje. Každá kapitola začíná průběhem zimy, člověk by řekl, že je to stále dokola, ale lidé opravdu měli hlad a nebylo nikdy jisté, zda zimu přežijí. Velice doporučuji k přečtení, zejména pro lidi z Vysočiny.

23.03.2016 5 z 5


Psycholog a jeho svědectví o Kristu Psycholog a jeho svědectví o Kristu Jeroným Klimeš

Hutná, přínosná, zajímavý a neotřelý pohled na život J. Krista. Četla jsem se zájmem po malých úsecích, abych nezahltila, zajímavé podněty pro osobní přemýšlení.

02.05.2015 5 z 5