EvženNovotný EvženNovotný komentáře u knih

☰ menu

Bojový manuál jednotek Werwolf Bojový manuál jednotek Werwolf Antonín Nowak

Super kniha. Kritiku bych pochopil, ale proč psát, že jde o "zaujatý odpad"? Já jsem Čech, moji zemi okupovali Němci, škodili tu a vraždili. Nebojím se to říct tak, jak to je.

Kniha je velmi zajímavá. Manuál samotný je využitelný pro preppery, survivalisty nebo militantně zaměřené. Cenné jsou i různé historické poznámky, včetně kapitoly týkající se podpory, kterou "spojenci" poskytovali jednotkám Werwolf. Tím se otvírají věci, o kterých se tu doposud nevědělo nebo nemluvilo a věřím, že pokud by se pátralo hlouběji v archivem, dala by se na toto téma napsat i samostatná kniha.

02.06.2021 5 z 5


Výživa pro maximální sportovní výkon Výživa pro maximální sportovní výkon Andrea Chernus

Super kniha, co víc dodat? :-)

22.04.2020 5 z 5


Vlkodlak Vlkodlak Marek Chlíbek

Pan Chlíbek je tak trochu "blázen" a podivín. Kdo zná a sleduje jeho videa na YouTube, nebo jeho články na facebooku, tak ví o čem je řeč. Vysloveně si dělá z lidí "dobrý den", když tvrdí, že sloužil v Rusku a u Spetsnaz. Je to samozřejmě nesmysl, protože ruská armáda v té době cizince nepřijímala (a už vůbec ne ze států NATO!). Udělal si tam normálně civilní střelecký kurz na opuštěné vojenské základně a to je všechno. Velký teoretik a opravdu hodně velký pohádkář. Tomu odpovídá i kniha. Nejde o jeho vlastní text, ale o kompilát různých ruskojazyčných kniha. Něco jsou skutečné návody, které jsou snad i použitelné, něco jsou vysloveně bláboly. Rok od roku je to s panem Chlíbkem horší a horší. V poslední době se dal dokonce na provozování magie. Za několik tisíc Vám třeba provede rituál, kterým ochrání Vaší rodinu a nebo "nějak" zařídí, aby Vám manžel nebyl nevěrný. No, když tomu chce někdo věřit... Kniha je vysloveně blábol. U většiny postupů v ní popisovaných, pokud byste se je pokusili zrealizovat, tak Vás to zabije. Rozhodně nedoporučuji!

13.10.2019 odpad!


Záškodník Záškodník Marek Chlíbek

Pan Chlíbek je tak trochu "blázen" a podivín. Kdo zná a sleduje jeho videa na YouTube, nebo jeho články na facebooku, tak ví o čem je řeč. Vysloveně si dělá z lidí "dobrý den", když tvrdí, že sloužil v Rusku a u Spetsnaz. Je to samozřejmě nesmysl, protože ruská armáda v té době cizince nepřijímala (a už vůbec ne ze států NATO!). Udělal si tam normálně civilní střelecký kurz na opuštěné vojenské základně a to je všechno. Velký teoretik a opravdu hodně velký pohádkář. Tomu odpovídá i kniha. Nejde o jeho vlastní text, ale o kompilát různých ruskojazyčných kniha. Něco jsou skutečné návody, které jsou snad i použitelné, něco jsou vysloveně bláboly. Rok od roku je to s panem Chlíbkem horší a horší. V poslední době se dal dokonce na provozování magie. Za několik tisíc Vám třeba provede rituál, kterým ochrání Vaší rodinu a nebo "nějak" zařídí, aby Vám manžel nebyl nevěrný. No, když tomu chce někdo věřit... Kniha je vysloveně blábol. U většiny postupů v ní popisovaných, pokud byste se je pokusili zrealizovat, tak Vás to zabije. Rozhodně nedporučuji!

13.10.2019 odpad!


Japonská bojová umění Japonská bojová umění Antonín Nowak

Kniha dorazila minulý týden. Přečtenou mám polovinu. Je to pecka. Nevím, s čím by se to dalo porovnat. U nás nikdy nic takového asi nevyšlo. Nejenom o japonských bojových uměních, ale o bojových uměních obecně. Super rozsah - přes 400 stran, oceňuju i tvrdou vazbu - kniha hodně vydží a jen tak se nezničí. Velice mile mě překvapil autorův rozsah a hloubka znalostí. O bojových uměních čtu opravdu hodně a skoro by se dalo říct, že všechno co je na trhu. Mám doma desítky knih v angličtině, francouzštině nebo němčině. Ale tohle je prostě úplně jiný level. Opravdu to za ty peníze stojí. S autorem jsem si psal přes facebook (mimochodem mě dost překvapil svojí skromností a normálním "lidským" přístupem) a dobrá zpráva je, že se chystají další knihy na podobná témata. Takže se máme na co těšit :-)

13.10.2019 5 z 5