eviejav eviejav komentáře u knih

☰ menu

Hodina slávy Hodina slávy Bryan Lee O’Malley

Super! Čte se to úplně samo. A to tak moc, že jsem nakonec šla do posledního dílu "jenom nakouknout" a najednou mám celou sérii přečtenou. Přála bych si, aby toho bylo víc, ale zároveň tohle úplně stačilo. Sledovat Scottovy vylomeniny přešlo totiž rychle z vtipných záležitostí na ustarané "Proboha blbče, co to zase provádíš?" Český překlad byl skvěle provedený, používají totiž fakt přirozený nadávky. Padly i třeba fráze jako ,,cuc na kládě" nebo ,,vypadám jako nějaká mánička" a nahradit anglické ,,dude" za ,,vole" prostě dává smysl. Navíc se těším na připravovaný animák, co má teď někdy vyjít. Snad nám třeba prozradí nějaké nové věci ohledně toho tajemstvím opředeného Gideona, nebo snad něco víc z Ramoniny minulosti.

27.10.2023


Vydržet do svítání Vydržet do svítání Vladimír Tučapský

Pokud jste nadšenec komiksu, a nebo umělec, kniha je dobrá ukázka tvorby jednoho českého autora - Vladimíra Tučapského. Narazila jsem na něj zcela náhodou právě přes tuhle knihu. Zaujala mě stylem kresby, který se místy přibližuje mému. Co mě na knihách o umělcích vždycky nadchne je převaha obrázků. Tady najdeme hromadu skic, komiksových stran a maleb. Ale samozřejmě i nějaký doplňující text.

04.08.2023 5 z 5


Epos o Gilgamešovi Epos o Gilgamešovi neznámý - neuveden

Jak křehoučký a krásný může být vztah dvou obrovských siláků... Strašně dobře se to čte, v tomto vydání jsou výhodou vysvětlivky, které např. představí zmíněné božstvo, nebo informace o chybějících částech. Na Gilgameše nezapomenu!

30.11.2022 5 z 5