Hodina slávy

Hodina slávy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107283/scott-pilgrim-6-hodina-slavy-107283.jpg 5 88 6

Scott Pilgrim série

< 6. díl

Konečně je to tady! Tomuhle epickému finále předcházelo pět dílů a téměř tisíc stran! Šest ze sedmi Ramoniných bývalých ďábelských kluků už Scott Pilgrim vyřadil ze hry a teď by se měl postavit tomu největšímu a nejobávanějšímu – Gideonu Gravesovi. Copak ho ale Ramona na konci pátého dílu neopustila? Nemělo by to znamenat, že má Scott konečně klid? Možná ano, možná ne, ale jedno je jisté: tohle všechno vyvrcholí Hodinou slávy Scotta Pilgrima!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Scott Pilgrim´s Finest Hour, vol. 6 , 2010


více info...

Přidat komentář

DJ_Bart
09.04.2024 5 z 5

Neskutečně hravá [a tak akorát šíleně ujetá] komiksovo-videoherně-sitcomovo-popkulturní limonáda, která nejenom brilantně využívá svůj komiksový (manga)rozměr, tak i rovinu čtvrtý stěny, ale i zároveň svoji formální stylizaci umně modernizuje a upravuje vůči současnému publiku [a to jak pro fanoušky komiksů, tak i diváky komiksovým médiem nepolíbené]. Přitom jde v jádru pudla o [možná (a)]typickou teenage romanci o tom kterak chce jeden naivní geek získat holku svých [nebo spíš ze svých?] snů – háček je však v tom, že v cestě mu stojí jejích 7 ďábelksých ex-boyfriendů. Za mě je celá série Scott Pilgrim boží kombinací punku a funku v jednom unikátním šestidílném balíčku, který bezpochyby stojí za nejedno přečtení

eviejav
27.10.2023

Super! Čte se to úplně samo. A to tak moc, že jsem nakonec šla do posledního dílu "jenom nakouknout" a najednou mám celou sérii přečtenou. Přála bych si, aby toho bylo víc, ale zároveň tohle úplně stačilo. Sledovat Scottovy vylomeniny přešlo totiž rychle z vtipných záležitostí na ustarané "Proboha blbče, co to zase provádíš?" Český překlad byl skvěle provedený, používají totiž fakt přirozený nadávky. Padly i třeba fráze jako ,,cuc na kládě" nebo ,,vypadám jako nějaká mánička" a nahradit anglické ,,dude" za ,,vole" prostě dává smysl. Navíc se těším na připravovaný animák, co má teď někdy vyjít. Snad nám třeba prozradí nějaké nové věci ohledně toho tajemstvím opředeného Gideona, nebo snad něco víc z Ramoniny minulosti.


Heisenberg
17.04.2018 5 z 5

Parádní zakončení nejspíše nejujetější komiksové série, která ale svým vytříbeným humorem není zrovna pro každého, ale je tak zábavná a originální, že stojí za přečtení, a dokonce v sobě nese poselství, že existují holky, za které je radno bojovat - a tato série toto téma bere doslova. Mimochodem, Young Neil to zabil ;) ... PS: Nejlepší kresba ze všech knih.... "Prosím, Scotte, vyspi se s někým. Začínáš být fakt nudnej." "Užívám si poklidný život, Wallaci."

hroubek
03.01.2018 4 z 5

Epické finále přichází. Nebudu lhát, když řeknu, že mě začátek dost zklamal a fakt mě také nebavil. Nebavilo mě Scottovo chování, jeho snaha dostat se do kalhotek každé holce se kterou kdy něco měl, nebavilo mě chování vedlejších postav. Vše se to začne zlepšovat po návštěvě Kim a jednom souboji. Pak ručičky vah převáží na tu správnou stranu a je z toho to EPICKÉ finále, na které jsem se těšil. Souboje, pointa, sexy Envy, obětování, láska a hlavně dobrá zábava. Na konci jsem se skoro zamiloval do Ramony a také bych s ní utekl do podprostoru. Hodina slávy je dobré finále, jen je škoda toho pomalejšího a trochu otravného začátku.

inmax
09.09.2013 5 z 5

Scott ušel dlouhou cestu a to platí i o autorovi tohoto komiksu. Což je hlavně patrné na kresbě, která je zejména u tohoto posledního dílu taková vymazlenější. Celý příběh jsem slupl skoro na posezení a i když hlavně ze začátku jsem měl problém od sebe rozeznat pár muzškých postav, náramně jsem si ho užil. Scott a jeho teplý spolubydlící, to je prostě dvojka do nepohody a příběh je hezkým příkladem, že i dnes jsou na světě holky, za které stojí za to bojovat :-)

Paulhunterspet
18.03.2012 4 z 5

Velkolepé finále Scottí slávy? Myslím, že se to tak opravdu dá říct. V první chvíli nejspíš zažijete lehké zklamání, ale na druhou stranu, na tenhle okamžik čekáme už od prvního dílu. Chválím :)

Štítky knihy

komiksy

Autorovy další knížky

Bryan Lee O’Malley
kanadská, 1979
2010  87%Vypečený život flákače
2011  87%Proti zbytku světa
2012  91%Hodina slávy
2011  89%Nekonečný smutek
2011  90%Na vlastních nohou