Elradriel Elradriel komentáře u knih

☰ menu

Inteligentní investor Inteligentní investor Benjamin Graham

Knihu doporučuji každému, kdo che investovat a myslí to s investováním a tedy se svými penězi vážně. Nesouhlasím s názorem, že kniha není vhodná pro úplného začátečníka. Možná to bude pro začátečníka náročná četba, ale pokud se o tuto knihu zajímá, už samo o sobě znamená, že chce hranice svého poznání a znalostí o investování posunout dál. Mně tato kniha neskutečně pomohla a v mnoha věcech změnila mé myšlení a pohled na investování. Tato kniha a kniha Nejbohatší muž v Babylóně vytvořily můj pohled a chápání peněz a investování a jejich autorům snad za jejich přínos ani nelze dostatečně poděkovat. Mimochodem Pan Graham je učitelem Warrena Buffetta a to asi mluví za všechno...

09.07.2023 5 z 5


Fionn: Tajemství nesmrtelnosti Fionn: Tajemství nesmrtelnosti Filip Filatov

Kniha je plná akce, dramatu, romantiky a magie. Fionn se zapojuje do konfliktů mezi lidmi, bohy a draky, které ovlivňují osud světa. Musí se vyrovnat s tím, že vidí umírat své přátele a milované, zatímco on zůstává mladý a živý. Autor vytvořil poutavý a originální svět, který je inspirován keltskou mytologií a historií. Postavy jsou sympatické a zajímavé, každá s vlastní osobností a příběhem. Jazyk je jednoduchý a plynulý, se spoustou dialogů a humoru. Kniha se mi líbila, zaujala mě příběhem a postavami. Kniha mě bavila, byla napínavá a zábavná. Také mě dojala, neboť byla emotivní a dojemná. A také mě překvapila, protože měla několik zvratů a překvapení.
Moje recenze je pozitivní a doporučuji tuto knihu všem fanouškům fantasy žánru. Myslím si, že kniha je vhodná pro čtenáře od 15 let. Dávám knize 4 hvězdičky z 5.

09.07.2023 4 z 5