Fionn: Tajemství nesmrtelnosti

Fionn: Tajemství nesmrtelnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506376/bmid_fionn-tajemstvi-nesmrtelnosti-PXD-506376.jpg 3 6 2

Fionn je fantastický příběh mladého čaroděje, který se narodil před deseti tisíci lety, v dobách mocných králů a krutých bohů. Příběh, kde láska, zklamání, nenávist a zrada míchá kartami mezi lidmi, bohy či draky a rozdává je zcela bez ohledu na věk, krásu či postavení hráčů hry zvané život. Není to pohádka pro děti na dobrou noc. Před deseti tisíci lety nebyl život o nic méně dramatický než dnes, ba spíš naopak. Čekají na vás spletité vztahy hrdinů, jejich milostné příběhy, jimiž zamíchají vnější okolnosti, žárlivost i smrt... Díky staré věštbě se z Fionna bez jeho přičinění stane úhlavní nepřítel krásné, ale kruté bohyně Morrigan. Všechno začalo válkou dvou království, která by nebyla nijak významná, kdyby se do ní Morrigan nezamíchala. Její krutost a zloba postupně zachvátí celý tehdy známý svět. Ve válce se ocitnou lidé, bohové i bytosti starého světa. Z boje mečů mezi královstvími se postupně stává válka bohyně proti čaroději, přičemž oba dokáží díky kamenům nesmrtelnosti cestovat v čase a měnit průběh událostí… Fionn se Morrigan nakonec postaví, má však před sebou velmi dlouhou cestu, aby mohl být jejím rovnocenným soupeřem.... celý text

Přidat komentář

Elradriel
09.07.2023 4 z 5

Kniha je plná akce, dramatu, romantiky a magie. Fionn se zapojuje do konfliktů mezi lidmi, bohy a draky, které ovlivňují osud světa. Musí se vyrovnat s tím, že vidí umírat své přátele a milované, zatímco on zůstává mladý a živý. Autor vytvořil poutavý a originální svět, který je inspirován keltskou mytologií a historií. Postavy jsou sympatické a zajímavé, každá s vlastní osobností a příběhem. Jazyk je jednoduchý a plynulý, se spoustou dialogů a humoru. Kniha se mi líbila, zaujala mě příběhem a postavami. Kniha mě bavila, byla napínavá a zábavná. Také mě dojala, neboť byla emotivní a dojemná. A také mě překvapila, protože měla několik zvratů a překvapení.
Moje recenze je pozitivní a doporučuji tuto knihu všem fanouškům fantasy žánru. Myslím si, že kniha je vhodná pro čtenáře od 15 let. Dávám knize 4 hvězdičky z 5.

kirinka52
02.03.2023 5 z 5

Když jsem podpořila tento projekt na hithitu trochu jsem měla strach k čemu jsem se to upsala číst. No jsem ráda, že jsem to udělala.
Tak jo přiznejme si, že ten začátek je kostrbatý jako když máte místo kol čtverečky. Ale pak Vás knížka naprosto pohltí a vyplivne až na konci.
Na stylu psaní bylo vidět, že autor se prokousal úvodním stresem "Jak začít" který jak jsem řekla je trošku kostrbatý, ale pak najednou chytil ten správný vítr.
Výsledkem je kniha, která stojí za to přečíst a zažít si osobní růst s hrdinou Fionnem. Musím říct, že mi bylo vážně líto vidět těch posledních pár stránek do konce. A ráda podpořím i nějaký další projekt . :)


Štítky knihy

láska žárlivost fantazie

Autorovy další knížky

Filip Filatov
slovenská
2013  60%Za mostom doprava
2022  60%Fionn: Tajomstvo nesmrteľnosti

Kniha Fionn: Tajemství nesmrtelnosti je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x