Fionn: Tajomstvo nesmrteľnosti

Fionn: Tajomstvo nesmrteľnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506321/bmid_fionn-tajomstvo-nesmrtelnosti-ql6-506321.jpg 3 6 6

Fionn je fantastický príbeh mladého čarodeja, ktorý sa narodil pred desaťtisíc rokmi, v dobách mocných kráľov a krutých bohov. Príbeh kde láska, sklamanie, nenávisť a zrada miešajú kartami medzi ľuďmi, bohmi či drakmi a rozdávajú ich úplne bez ohľadu na vek, krásu či postavenie hráčov hry zvanej život. Nie je to rozprávka pre deti na dobrú noc. Pred desaťtisíc rokmi nebol život o nič menej dramatický ako dnes. Ba skôr naopak. Čakajú na vás spletité vzťahy hrdinov, ich milostné príbehy, ktorými zamiešajú vonkajšie okolnosti, žiarlivosť i smrť... Vďaka starej veštbe sa z Fionna bez jeho pričinenia stane úhlavný nepriateľ krásnej, ale krutej bohyne Morrigan. Všetko začalo vojnou dvoch kráľovstiev, ktorá by nebola nijako významná, keby sa do nej Morrigan nezamiešala. Jej krutosť a zloba postupne zachváti celý vtedy známy svet. Vo vojne sa ocitnú ľudia, bohovia aj bytosti starého sveta. Z boja mečov medzi kráľovstvami sa postupne stáva vojna bohyne proti čarodejovi, pričom obaja dokážu vďaka kameňom nesmrteľnosti cestovať v čase a meniť priebeh udalostí... Fionn sa Morrigan nakoniec postaví, má však pred sebou veľmi dlhú cestu, aby mohol byť jej rovnocenným súperom.... celý text

Přidat komentář

Elradriel
09.07.2023 4 z 5

Kniha je plná akce, dramatu, romantiky a magie. Fionn se zapojuje do konfliktů mezi lidmi, bohy a draky, které ovlivňují osud světa. Musí se vyrovnat s tím, že vidí umírat své přátele a milované, zatímco on zůstává mladý a živý. Autor vytvořil poutavý a originální svět, který je inspirován keltskou mytologií a historií. Postavy jsou sympatické a zajímavé, každá s vlastní osobností a příběhem. Jazyk je jednoduchý a plynulý, se spoustou dialogů a humoru. Kniha se mi líbila, zaujala mě příběhem a postavami. Kniha mě bavila, byla napínavá a zábavná. Také mě dojala, neboť byla emotivní a dojemná. A také mě překvapila, protože měla několik zvratů a překvapení.
Moje recenze je pozitivní a doporučuji tuto knihu všem fanouškům fantasy žánru. Myslím si, že kniha je vhodná pro čtenáře od 15 let. Dávám knize 4 hvězdičky z 5.

kirinka52
02.03.2023 5 z 5

Když jsem podpořila tento projekt na hithitu trochu jsem měla strach k čemu jsem se to upsala číst. No jsem ráda, že jsem to udělala.
Tak jo přiznejme si, že ten začátek je kostrbatý jako když máte místo kol čtverečky. Ale pak Vás knížka naprosto pohltí a vyplivne až na konci.
Na stylu psaní bylo vidět, že autor se prokousal úvodním stresem "Jak začít" který jak jsem řekla je trošku kostrbatý, ale pak najednou chytil ten správný vítr.
Výsledkem je kniha, která stojí za to přečíst a zažít si osobní růst s hrdinou Fionnem. Musím říct, že mi bylo vážně líto vidět těch posledních pár stránek do konce. A ráda podpořím i nějaký další projekt . :)


Štítky knihy

láska žárlivost fantazie

Autorovy další knížky

Filip Filatov
slovenská
2013  60%Za mostom doprava
2022  60%Fionn: Tajomstvo nesmrteľnosti