elamigo elamigo komentáře u knih

☰ menu

Cirkus Karanténa Cirkus Karanténa Mike Jedinela (p)

Obdivuju autorovu fantazii a to, jak se dokázal ze svého životního příběhu vypsáním doslova obnažit až na kost. Kniha je napsaná geniálně a ta autentičnost, která z ní čiší, mě nutí k tomu, že ji budu číst opakovaně! Popravdě těch věcí, proč ji budu číst opakovaně, je strašně moc.

Autorova schopnost vykreslit situace zejména ty sexuální, které jsem aplikoval i u nás v ložnici, tak jsou opravdu JEDINEČNÉ. Při čtení jsem měl pocit, že se nechávám unášet triem Hrabal, Kerouac, Bukowski. Kniha je obsáhlá a souhlasím s předchozími recenzenty, že text je velmi hustý a dodal bych, že i hutný. Nicméně vtáhnutí do úchvatného děje dá rychle zapomenout na to, že je textu mnoho.

PRAVDA, VÁŠEŇ A ODHODLÁNÍ UDĚLAT SVĚT LEPŠÍ je ve zkratce popis této knihy, která je pro mě za posledních 20 let od vydání ŽELARY dalším neskutečným zjevením na naší literární scéně.

Věštím panu Jedinelovi ohromnou slávu, protože jestli tohle nebude světový bestseller No.1, tak spravedlnost na zemi opravdu neexistuje. Těším se na další díl a doufám, že autora za jeho názory někdo neodstraní, nebo se záhadně neztratí, či nebude jinak zlikvidiván, protože jeho názory se těm nahořem rozhodně líbit nebudou, zatímco my tady dole - tichá většina čekáme na člověka jeho formátu, který se za nás nebojí říkat věci nahlas a bez obalu. Majku, ještě jednou vám děkuji za neuvěřitelný zážitek při četbě vaší knihy, jste BOREC!!

07.05.2021 5 z 5