Cirkus Karanténa

Cirkus Karanténa https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468316/bmid_cirkus-karantena-bcT-468316.png 4 23 15

CIRKUS KARANTÉNA je provokativní příběh nezdolného Majkiho, který říká věci otevřeně a popravdě tak, jak se dnes vůbec nenosí. Už odmalička Majki slýchával, že je ,jiný‘. Pro svou na dnešní dobu zcela mimořádnou povahu renesančního člověka si vybral klikatou a četnými překážkami protkanou cestu, při níž sbíral své životní zkušenosti a moudrost prací, podnikáním v Americe, Asii a po celé západní a střední Evropě.... celý text

Přidat komentář

anetekna
19.07.2022 5 z 5

Nečtu tento žánr úplně běžně. Tuhle knížku mi dala moje máma se slovy: "takový čtení jsi určitě ještě v ruce neměla, je to hodně silný a emocemi to tříská zleva doprava". Neváhala jsem ani minutu a knihu jedním vrzem přečetla.

Hned od úvodu mě to krásně vtáhlo do děje a já si mohla zafantazírovat, jaké to je být potápěčem v Thajsku a zhmotňovat své sny, které autor vštípil své hlavní postavě. Je to silný příběh se spoustou krásně a procítěně popsaných míst v nejrůznějších koutech světa. Kniha mě dostala a nepustila. Mísí se zde realita všedních dní s mimomanželskými vztahy a všudypřítomnou politikou, která nás chtě nechtě všechny ovlivňuje. Není zde ani slovem zmínka o kovidu, jak je uvedeno v jedné z předchozích recenzí uživatele, který knihu ani nedočetl. A zde tvrzení, že se kniha nemá soudit podle obalu, platí naprosto.

Text se četl celkem dobře, i když sazba je to jediné, co bych knize vytkla. Tahle kniha si rozhodně zasloužila profesionální vydavatelství, které narozdíl od autorů samo vydavatelů přesně ví, jak má kniha vypadat.

Teď už mi nezbývá, než se těšit na další knihu tohoto velice talentovaného autora.

Limonadovyjoe
12.08.2021 odpad!

Autobiografický? příběh jehož autor se považuje za výjimečného jedince, alfa samce a občas jedná jako nejarogantnější zmrd na světě ( slovy autora). Příběh, který dost připomíná memoáry Ivana Jonáka Sex, Disco, Revoluce, kde taky nevíme, co je ještě možné a co už byla fantas autora.
Jestli mě něco bavilo, tak první část života v Thajsku, těšila jsem se na kapitolu v USA, která byla ale plná klišé, předpojatosti a názorů "typiše čechiše" kdy jsem si několikrát řekla, že s tímhle prostě čas ztrácet nehodlám. Co byla poslední kapka je slovní průjem na několik stran a neschopnost nechat na letišti proclít pár kabelek a zboží a přitom si žít a tvářit se jak Rotchild. Tohle ne.
Líbily se mi citáty slavných osobností na začátku kapitol, nelíbila se mi délka kapitol, neuvěřitelná hutnost textu a přímá řeč rozhovorů mezi Majkim a Veronikou, zbytečné.
A poslední co musím zmínit je nastavená cena knihy v poměru s kvalitou papíru a vydání knihy.
Knihu jsem po sto stranách odložila, ač nerada, protože když mi ji někdo svěří k přečtení, snažím se ji dočíst, ale tohle by bylo trápení.. zejména po pravděpodobném nástupu kovidu v dalších kapitolách.


ReziEngli
29.06.2021 3 z 5

Kniha byla čtivá, často jsem se i zasmála, občas jsem se pěkně naštvala za autorovy názory. Ale celkově kniha byla hodně slušná, dost často jsem si představovala všechny ty destinace, kde se hlavní hrdina Mike nacházel. Bohužel můj zážitek z knihy dost kazil použitý nekvalitní papír a nekvalitně udělané desky, ze kterých se mi loupal vrchní igelit, který měl desky chránit proti poškození. A co mi doslova pilo krev, byly skoro nekonečně kapitoly. Nejsem fanoušek moc dlouhých kapitol, ale vždy to nějak dokážu překousat. Ovšem tady ty kapitoly byly fakt extrémně dlouhé. Proto hodnotím 3/5.

lenicetopolice
08.05.2021 4 z 5

Tenhle román mě OHROMNĚ překvapil. Dávám o jednu hvězdu méně za sazbu knihy. Patrně zde autor šetřil papírem, což bych chápala jako plnění zadání od nakladatele. Jinak je knížka po všech stránkách fantastická. ČTE SE TO SAMO! Nemusím nutně souhlasit se všemi autorovými názory a některé mě dokonce nadzvedávaly ze židle. To, co mu však nemohu upřít, je dokonalé zpracování postelových scén. Až se příště bude chtít někdo učit tomuto řemeslu a napadne ho třeba napsat podobnou ptákovinu jako 50 odstínů šedi, tak ať si nejdříve přečte Cirkus karanténa, protože tady se může učit od mistra tohoto řemesla. Mezi jednotlivými scénami jsem si musela chodit dolévat víno a zakouřit si, jinak bych se opakovaně roztékala jako čokoládová pěna na saharském slunci. A konec románu, tak to je panečku paráda. Jde vidět, že autor není žádný hlupec a nad vším, co psal, detailně přemýšlel. Knihu doporučuji všemi deseti.

elamigo
07.05.2021 5 z 5

Obdivuju autorovu fantazii a to, jak se dokázal ze svého životního příběhu vypsáním doslova obnažit až na kost. Kniha je napsaná geniálně a ta autentičnost, která z ní čiší, mě nutí k tomu, že ji budu číst opakovaně! Popravdě těch věcí, proč ji budu číst opakovaně, je strašně moc.

Autorova schopnost vykreslit situace zejména ty sexuální, které jsem aplikoval i u nás v ložnici, tak jsou opravdu JEDINEČNÉ. Při čtení jsem měl pocit, že se nechávám unášet triem Hrabal, Kerouac, Bukowski. Kniha je obsáhlá a souhlasím s předchozími recenzenty, že text je velmi hustý a dodal bych, že i hutný. Nicméně vtáhnutí do úchvatného děje dá rychle zapomenout na to, že je textu mnoho.

PRAVDA, VÁŠEŇ A ODHODLÁNÍ UDĚLAT SVĚT LEPŠÍ je ve zkratce popis této knihy, která je pro mě za posledních 20 let od vydání ŽELARY dalším neskutečným zjevením na naší literární scéně.

Věštím panu Jedinelovi ohromnou slávu, protože jestli tohle nebude světový bestseller No.1, tak spravedlnost na zemi opravdu neexistuje. Těším se na další díl a doufám, že autora za jeho názory někdo neodstraní, nebo se záhadně neztratí, či nebude jinak zlikvidiván, protože jeho názory se těm nahořem rozhodně líbit nebudou, zatímco my tady dole - tichá většina čekáme na člověka jeho formátu, který se za nás nebojí říkat věci nahlas a bez obalu. Majku, ještě jednou vám děkuji za neuvěřitelný zážitek při četbě vaší knihy, jste BOREC!!

petra2736
05.05.2021 5 z 5

Kniha je čtivá, vcucne do děje, napsaná pro zaujmutí široké škály lidí, zasmála jsem se a oceňuji gramatickou správnost. Děj je skvělý, věřím tomu, že pár lidí se díky tomu probudí z bláhového snu, že systém je nastaven pro dobro lidstva. Určitě bych doporučila. Jediné minus jsou nekonečně dlouhé odstavce, ale i tak je kniha dost dlouhá(což neberu jako minus, ale pro lidi co běžně nečtou to možná minus být může), natož s kratšími odstavci.

Babka817
29.04.2021 4 z 5

Vyzývavé názory, rozevlátý životní styl, drsné pohledy na život a politiku. Nebyla jsem si jistá, zda dočtu, ale fakt mne to chytilo a nepustilo. Text je hutný a plný životní energie, ale čte se výjimečně dobře. A navíc CHCI VYHRÁT MILION.
Zkuste mne předběhnout.

Petros07
29.04.2021

Moc provokativní a plná autorovy arogance.
Příliš kladných recenzí vyvolává pocit dobrého PR týmu.

Masajka67
19.04.2021 5 z 5

Nečekala jsem od této knihy bůhví co.Ale že to bude román, proti kterému je 50 odstínů šedi jen pouhým pokusem o erotický román,tak to by mě v životě ani nenapadlo.Každá žena i muž, kteří se nebojí vlhkého rozkroku si tuhle knihu zkrátka musejí přečíst.Věštím této knize velikou budoucnost a těším se na další pokračování od tohoto provokacemi nabitého autora.

Ginger830
17.04.2021 5 z 5

Erotika-politika-narkotika- to mne napadlo jako jednoduchá charakteristika. Pokud Vás štvou uplatní a nemorální politici, praktiky korporací a všechny možné manipulace , které nás omezují a i přesto milujete a rádi si vášnivě zašous....te, kniha vás pobaví. Mnohdy rozesměje vtipem, ironii, překvapí nadsázkou a přivede k zamyšlení, co má v životě opravdu smysl a cenu. A ze stojí bojovat za svobodu, odvahu, lásku a rodinu.

Nikina212
17.04.2021 5 z 5

Kniha předčila má očekávání. Výborně se čte, pokaždé mne vtáhla do děje. Myslím, že každý si v ní najde to své. Při čtení této knihy jsem se hodně zasmála (humor opravdu nechybí), někdy zůstala zaskočená, ale také jsem se dozvěděla spoustu zajímavých a pro mne nových věcí. Takže určitě doporučuji přečíst :)

Monyna977
16.04.2021 5 z 5

Co očekávat? Asi všechno a i to nečekané. Kniha mě vcucla do děje jako nic. Přiznám se, že jsou tam i pasáže, které jsem nějak přeskakovala - a to ohledně politiky. To je ale důkaz, že knihu může číst opravdu každý. Je určena pro intelektuály, romantiky, rebely, nevyhraněnce a i pro ty tolik zmiňované " mimozemšťany" :-),neboť se v ní autor zabývá širokým spektrem zážitků, znalostí, dohadů. Navíc se děj odehrává po celém světě, což je přínosné i pro ty, kteří sedí doma a jen remcají. Ti, co jste ještě neměli čest seznámit se s touto lahůdkou - vzhůru do toho!

Padrededios
16.04.2021 5 z 5

Při čtení knihy si vás tenhle arogantní týpek postupně získá širokou škálou vzrušujících zážitků, při kterých někdy kroutíte hlavou, občas se nahlas chechtáte, sem tam ukápne slza nebo máte horko v kalhotách či kalhotkách. Určitě se nebudete nudit:-)

MichalG509
16.04.2021 5 z 5

Knížka je velice čtivá, pohltí čtenáře od první strany. Má všechny atributy moderní knihy, cestování, erotiku, politiku. Maikiho příběh by chtěl zažít asi každý muž :-)
Tím, že je úžasná kniha spojena i se soutěží o milion, tak dostává novou dimenzi.
Doufám, že po této prvotině autor již chystá další knihu. Byla by škoda, aby autor s takovým vyprávěčským talentem zůstal pouze u jednoho díla!

TonkaMattonka
16.04.2021 5 z 5

Prekvapive dobra prvotina autora. Strhujici pribeh plny barviteho liceni dobrodruzstvi, ktere hlavni hrdina zaziva. Bavi od zacatku do konce. Zajimavy napad se zarazenim souteze o financni castku 1 mio korun.